17. novembar 2016.17. nov 2016.
POLjOPRIVREDNA ŠKOLA U ŠAPCU DOBILA PRIZNANjE ZA DOPRINOS ODRŽAVANjE RTS KROSA

SPORT JE VAŽAN DEO OBRAZOVANjA

Među trinaestoro nagrađenih iz cele Srbije i šabačka Srednja poljoprivredna škola
Nagrade za zasluge održavanja RTS krosa, atletske manifestacije na kojoj je učestvovalo 50 odsto školske i predškolske dece, dodeljene su prošle nedelje prosvetnim radnicima u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Priznanja je uručio resorni ministar Mladen Šarčević, a među trinaestoro nagrađenih našla se i Srednja poljoprivredna škola iz Šapca.
- Iako smo usko stručna škola koja se bavi obrazovanjem mladih naraštaja za zanimanja iz oblasti poljoprivrede, dugi niz godina unazad se trudimo da naši učenici neguju i sve ostale talente koje poseduju. Ono na šta posebno stavljamo akcenat je oblast fizičkog vaspitanja, jer lekcije i vrednosti koje naši učenici usvoje ovim putem traju celog života. Svesnost o izuzetno važnoj ulozi sporta u obrazovanju dece, ispoljili smo jednim delom učešćem naših đaka u brojnim sportskim manifestacijama, a drugim u organizovanju istih. Zbog toga smo izuzetno ponosni na činjenicu da se prilikom RTS krosa kod nas odazvalo najviše dece u ovom delu Srbije - istakao je ovim povodom direktor Srednje poljoprivredne škole sa Domom učenika Šabac Predrag Savić.
Manifestacija koja iz godine u godinu pod svoje okrilje okuplja sve veći broj učesnika, prvi put je održana u proleće 1991. godine. Prema postojećim podacima Evropske i Svetske atletske federacije, reč je o najmasovnijoj priredbi na svetu za decu ovog uzrasta. Ove godine zabeleženo je 476.000 trkača. U Šapcu je 2016. u RTS krosu učestvovalo 1.394 dece.
T.T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa