15. decembar 2016.15. dec 2016.
ŽIVOT NA PRVOM MESTU
AKCIJA DEMOKRATSKE STRANKE U ŠAPCU

ŽIVOT NA PRVOM MESTU

Gradski odbor DS-a u Šapcu organizovao je akciju “Razgovor sa Demokratskom strankom”.
Prema rečima zamenika predsednika Izvršnog odbora DS i zamenika gradonačelnika Šapca Dušana Kostadinovića, ova akcija je sprovedena istovremeno u 20 gradova u Srbiji sa namerom da se sa građanima Srbije razgovara o planu i programu DS-a u kojem je život na prvom mestu.
- Za razliku od onih koji se isključivo bave blaćenjem političkih neistomišljenika, neke dovodeći u vezu sa najtežim krivičnim delima, mi ukazujemo na životne probleme u našem društvu i nudimo plan i program za njihovo rešavanje. Živimo u društvu u kojem je položaj svih socijalnih kategorija najgori u poslednjih deset godina, u društvu u kojem se smanjuju plate, u kojem se otpuštaju oni koji treba da obrazuju našu decu, oni koji treba da nas leče, u društvu u kojem svi kažu da je poljoprivreda naša najveća šansa, a onda Vlada Srbije smanji četiri puta subvencije poljoprivrednicima – rekao je tom prilikom Kostadinović.
On je naglasio da DS smatra da je potrebno osnovati Fond za razvoj agrara kroz koji ćemo da finansiramo beskamatnim kreditima poljoprivrednike koji žele da ulažu, da rastu i da se razvijaju. Potrebno je pokrenuti i Fond za razvoj građevine, preko kojeg će se obezbediti beskamatni krediti za sve mlade bračne parove.
- Mi nećemo da otpuštamo prosvetne radnike, jer smatramo da za njih treba da nađemo mesto u sistemu tako što će se smanjiti broj učenika u odeljenjima, a uštede tražiti pre svega u gubitaškim javnim preduzećima. Nećemo otpuštati ni zdravstvene radnike, jer moramo da živimo u društvu gde je zdravstvo dostupno i besplatno, a ne da se sve plaća – dodao je on.
Kostadinović je napomenuo da Srbija već četiri godine stoji u mestu, a da u svetu koji se razvija, stajanje znači nazadovanje.
- Ne smemo da živimo lošije od onih pre nas, svaka generacija mora da živi bolje. Naš zadatak je da pokrenemo Srbiju, a život nam mora biti na prvom mestu – zaključio je Kostadinović.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa