Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
ЖИВОТ НА ПРВОМ МЕСТУ
АКЦИЈА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ У ШАПЦУ

ЖИВОТ НА ПРВОМ МЕСТУ

Градски одбор ДС-а у Шапцу организовао је акцију “Разговор са Демократском странком”.
Према речима заменика председника Извршног одбора ДС и заменика градоначелника Шапца Душана Костадиновића, ова акција је спроведена истовремено у 20 градова у Србији са намером да се са грађанима Србије разговара о плану и програму ДС-а у којем је живот на првом месту.
- За разлику од оних који се искључиво баве блаћењем политичких неистомишљеника, неке доводећи у везу са најтежим кривичним делима, ми указујемо на животне проблеме у нашем друштву и нудимо план и програм за њихово решавање. Живимо у друштву у којем је положај свих социјалних категорија најгори у последњих десет година, у друштву у којем се смањују плате, у којем се отпуштају они који треба да образују нашу децу, они који треба да нас лече, у друштву у којем сви кажу да је пољопривреда наша највећа шанса, а онда Влада Србије смањи четири пута субвенције пољопривредницима – рекао је том приликом Костадиновић.
Он је нагласио да ДС сматра да је потребно основати Фонд за развој аграра кроз који ћемо да финансирамо бескаматним кредитима пољопривреднике који желе да улажу, да расту и да се развијају. Потребно је покренути и Фонд за развој грађевине, преко којег ће се обезбедити бескаматни кредити за све младе брачне парове.
- Ми нећемо да отпуштамо просветне раднике, јер сматрамо да за њих треба да нађемо место у систему тако што ће се смањити број ученика у одељењима, а уштеде тражити пре свега у губиташким јавним предузећима. Нећемо отпуштати ни здравствене раднике, јер морамо да живимо у друштву где је здравство доступно и бесплатно, а не да се све плаћа – додао је он.
Костадиновић је напоменуо да Србија већ четири године стоји у месту, а да у свету који се развија, стајање значи назадовање.
- Не смемо да живимо лошије од оних пре нас, свака генерација мора да живи боље. Наш задатак је да покренемо Србију, а живот нам мора бити на првом месту – закључио је Костадиновић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa