Info

15. decembar 2016.15. dec 2016.
POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI
POSETA ZVANIČNIKA BRJANSKA BOGATIĆU

POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI

Delegacija grada Brjanska iz Rusije na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Anatoljevičem Hlimakovim, posetila je prošlog vikenda opštinu Bogatić. Svečani prijem u ime domaćina, priredio je predsednik opštine Nenad Beserovac sa saradnicima.
To je ustvari bila uzvratna poseta ruskih zvaničnika iz gubernije Brjansk, gde su predstavnici Mačvanskog okruga i opštine Bogatić nedavno boravili na Petom Slovenskom ekonomskom forumu. Tom prilikom gradonačelnik Brjanska i predsednik opštine Bogatić, potpisali su protokol o saradnji, koji je ovoga puta “prerastao” u zvaničan ugovor.
I ovom prilikom izražena je obostrana spremnost na saradnju u raznim oblastima (kultura, sport, obrazovanje, ekonomija). Domaćini su gostima pokazali više kulturno-turističkih, istorijskih i ekonomskih potencijala ovog kraja.
Gradonačelnik Hlimakov je između ostalog posetio Srednju školu u Bogatiću i izrazio spremnost na razmenu i školovanje mačvanskih učenika na njihovom vrhunskom poljoprivrednom univerzitetu. Promovisao je i uverenje da će ruske investitore privući ekonomičnost ulaganja sredstva u mačvansku toplu vodu i plodno zemljište, što kako je potvrdio predsednik bogatinske opštine Nenad Beserovac, spada u velike ekonomske potencijale ovog kraja. Susretu i razgovorima prisustvovao je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Dragoslav Milinković. On je izjavio da očekuje konkretizaciju dogovora u februaru naredne godine, kada bi ovaj kraj trebalo da poseti gubernator Brjanska. Optimističke prognoze oko predstojećih značajnih ruskih investicija u ovom kraju izrazio je i Radovan Šobić, predsednik Odbora SNP u Šapcu i jedan od učesnika sastanka.
Za ovu rusku delegaciju domaćini su priredili bogat kulturno zabavni program u svečanoj sali “Borović” koji su izveli članovi Folklornog ansambla “Đido” iz Bogatića, Mačvanski hor, pesnici i pevači.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa