15. decembar 2016.15. dec 2016.
POBEDNICI MEĐU POBEDNICIMA

POBEDNICI MEĐU POBEDNICIMA

Kako i predviđa Statut našeg lista, pet članova žirija biralo je najbolju sportistkinju, najboljeg sportistu Podrinja, potom tri najbolja trenera, najbolja sportska radnika amatera, tri najuspešnija sportska kolektiva kao i deset mladih nada podrinskog sporta
NAJBOLjA SPORTISTKINjA PODRINjA
ANA RADOVIĆ
Kapiten ŽRK „Medicinar“. Od povratka u Šabac i svoj matični klub, postala je nosilac igre koji je, najpre, „Medicinar“ vratio u Super ligu, a u najuspešnijoj godini u istoriji, kao kapiten je saigračice vodila do prvog finala Kupa Srbije u istoriji. Ove jeseni najzaslužnija je za nezvaničnu titulu jesenjeg šampiona države. Ubedljivo je najbolji strelac prvog dela Super lige, najbolji izvođač sedmeraca i naravno, zvanični MVP Super lige za jesen 2016. godine. Uz to, sa 21 golom postignutim u duelu sa Slogom, postala je i nosilac rekorda po broju postignutih pogodaka na jednom meču u istoriji srpskog rukometa. Ovo dostignuće je i drugo najbolje u istoriji elitnih rangova svih država na ovim prostorima. Ima državne, olimpijske i evropske titule, a kako sama ističe trofej sa matičnim klubom bio bi kruna karijere.

NAJBOLjI SPORTISTA PODRINjA
MITAR PALIKUĆA
Osvajač bronze na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pre 26 godina, zvanično najbolji fudbaler Podrinja postao je nosilac igre OFK „Majur“ Mitar Palikuća. Deceniju kasnije, nesreća tokom izvršavanja službenih dužnosti jeste promenila Mitrov život, ali nije mogla ovom rođenom pobedniku da uništi sportski duh, takmičarski karakter, ljubav i predanost sportu. Nepravedno je 2012. godine izgubio stečeno pravo da učestvuje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, ali Rio nije mogao da mu izmakne. Otišao je na dalek put, drugima prepustio ulogu favorita, a onda došao do bronze, pobedivši nekoliko igrača rangiranih bolje od njega na svetskoj rang listi.

MILENKO ZORIĆ
Osvajač srebrne olimpijske medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Skroman momak, na prvi pogled tih i povučen, ali i neverovatno posvećen kajaku. Pre nekoliko godina iz Bačke Palanke, na nagovor sadašnjeg trenera u reprezentaciji Miroslava Aleksića, prelazi u redove šabačke „Zorke“. U Londonu je deo četverca koji osvaja deveto mesto, a onda nastaje dvojac sa Markom Tomićevićem. Stižu medalje sa Svetskih kupova, Evropskog prvenstva, a veliko finale dolazi u Riju. Srebro „grabe“ ubedljivo, prvo posle 32 godine za naš kajak. Titule u Srbiji ne treba ni pominjati. U Riju je osetio čari finala četveraca na 1.000 metara, a sada želi zlato u Tokiju.

NAJBOLjI MLADI SPORTISTI
Nema sumnje da nama sledi još mnogo sportskih uspeha u godinama koje dolaze. Nekada je možda bilo teško pronaći deset koji zaslužuju priznanje, a sada je teško izabrati samo deset jer mnogo više je onih koji imaju rezultate za poštovanje.

1. MARKO DAMNjANOVIĆ
– Za šabački kajak zna cela Evropa, ali uskoro će čuti i za naš kanu. Treninzi i pripreme trka za deonice od: 200, 500 i 1.000 metara potpuno su različiti, ali Marko, sada junior, još od kadetskih dana, dominira u Srbiji na sve tri staze. Ove godine napravio je sjajan provod na međunarodnu scenu. Svetski kup bio je proba, a potom je, u septembru na najjačem svetskom kajak/kanu takmičenju, „Olimpijskim nadama“ u Pještanima, doveslao do drugog mesta u jednokleku na 200 metara.
2. ANA BOJIĆ/ANA PAJIĆ – Osvajači bronzi na Evropskim prvenstvima u šotokan, odnosno fudokan karateu. Dve Ane potvrdile su da Šabac očekuju uspesi na takmičenjima obe karate federacije. Ana Bojić, članica Šapca bronzu je osvojila u Burgasu dok je Ana Pajić zablistala u Poljskoj krajem godine.
3. BOJAN STEFANOVIĆ – Reprezentativac iz redova TK „Letnjikovac“ iza sebe ima najbolju godinu u karijeri. Balkanska titula je naveće dostignuće, ali je osvojio vrh i na „Galeb trofeju“ jednom od najjačih G1 turnira u Evropi.
4. NAĐA ROSIĆ - Velika nada ovdašnjeg i srpskog tekvondoa. Trenutno nastupa za „Viner Čivi“, a braneći boje Srbije popela se na vrh Balkana.
5. MARKO MARKOVIĆ – Tekvondista Šapca dominirao je u Srbiji, zvanični je šampion i osvajač Kupa u svojoj kategoriji, a dragoceno iskustvo stekao je i nastupom na Svetskom šampionatu u Kanadi.
6. SEMIZ ALIČIĆ – Iako je srpski boks u krizi koja traje više od deceniju, tradicija plemenite veštine u Šapcu itekako živi. Jedan od izdanaka šabačke i mačvine škole boksa savladavao je sve rivale u Ligi mladih Vojvodine, a nastupao je i na Evropskom prvenstvu za školarce.
7. BRANISLAV MARKOVIĆ – Kapiten omladinske selekcije Mačve koja drugu godinu za redom „bije bitke“ sa najboljim timovima Srbije. Marković je lider na terenu i predvodnik generacije koja Mačvi treba da donese godine uspeha.
8. BORIVOJE ĐUKIĆ – Iako uzrastom još kadet, već sada dobija sve veću minutažu u redovima prvog tima Metaloplastike. Potvrda napretka je i status kadetskog reprezentativca Srbije.
9. ANĐELA BOJIČIĆ – Balkanska i evropska budućnost šaha, članica Šabačkog šahovskog kluba. Kadetska šampionka Srbije i učesnica Evropskog prvenstva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa