Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.
ПОБЕДНИЦИ МЕЂУ ПОБЕДНИЦИМА

ПОБЕДНИЦИ МЕЂУ ПОБЕДНИЦИМА

Како и предвиђа Статут нашег листа, пет чланова жирија бирало је најбољу спортисткињу, најбољег спортисту Подриња, потом три најбоља тренера, најбоља спортска радника аматера, три најуспешнија спортска колектива као и десет младих нада подринског спорта
НАЈБОЉА СПОРТИСТКИЊА ПОДРИЊА
АНА РАДОВИЋ
Капитен ЖРК „Медицинар“. Од повратка у Шабац и свој матични клуб, постала је носилац игре који је, најпре, „Медицинар“ вратио у Супер лигу, а у најуспешнијој години у историји, као капитен је саиграчице водила до првог финала Купа Србије у историји. Ове јесени најзаслужнија је за незваничну титулу јесењег шампиона државе. Убедљиво је најбољи стрелац првог дела Супер лиге, најбољи извођач седмераца и наравно, званични МВП Супер лиге за јесен 2016. године. Уз то, са 21 голом постигнутим у дуелу са Слогом, постала је и носилац рекорда по броју постигнутих погодака на једном мечу у историји српског рукомета. Ово достигнуће је и друго најбоље у историји елитних рангова свих држава на овим просторима. Има државне, олимпијске и европске титуле, а како сама истиче трофеј са матичним клубом био би круна каријере.

НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ПОДРИЊА
МИТАР ПАЛИКУЋА
Освајач бронзе на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру. Пре 26 година, званично најбољи фудбалер Подриња постао је носилац игре ОФК „Мајур“ Митар Паликућа. Деценију касније, несрећа током извршавања службених дужности јесте променила Митров живот, али није могла овом рођеном победнику да уништи спортски дух, такмичарски карактер, љубав и преданост спорту. Неправедно је 2012. године изгубио стечено право да учествује на Параолимпијским играма у Лондону, али Рио није могао да му измакне. Отишао је на далек пут, другима препустио улогу фаворита, а онда дошао до бронзе, победивши неколико играча рангираних боље од њега на светској ранг листи.

МИЛЕНКО ЗОРИЋ
Освајач сребрне олимпијске медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Скроман момак, на први поглед тих и повучен, али и невероватно посвећен кајаку. Пре неколико година из Бачке Паланке, на наговор садашњег тренера у репрезентацији Мирослава Алексића, прелази у редове шабачке „Зорке“. У Лондону је део четверца који осваја девето место, а онда настаје двојац са Марком Томићевићем. Стижу медаље са Светских купова, Европског првенства, а велико финале долази у Рију. Сребро „грабе“ убедљиво, прво после 32 године за наш кајак. Титуле у Србији не треба ни помињати. У Рију је осетио чари финала четвераца на 1.000 метара, а сада жели злато у Токију.

НАЈБОЉИ МЛАДИ СПОРТИСТИ
Нема сумње да нама следи још много спортских успеха у годинама које долазе. Некада је можда било тешко пронаћи десет који заслужују признање, а сада је тешко изабрати само десет јер много више је оних који имају резултате за поштовање.

1. МАРКО ДАМЊАНОВИЋ
– За шабачки кајак зна цела Европа, али ускоро ће чути и за наш кану. Тренинзи и припреме трка за деонице од: 200, 500 и 1.000 метара потпуно су различити, али Марко, сада јуниор, још од кадетских дана, доминира у Србији на све три стазе. Ове године направио је сјајан провод на међународну сцену. Светски куп био је проба, а потом је, у септембру на најјачем светском кајак/кану такмичењу, „Олимпијским надама“ у Пјештанима, довеслао до другог места у једноклеку на 200 метара.
2. АНА БОЈИЋ/АНА ПАЈИЋ – Освајачи бронзи на Европским првенствима у шотокан, односно фудокан каратеу. Две Ане потврдиле су да Шабац очекују успеси на такмичењима обе карате федерације. Ана Бојић, чланица Шапца бронзу је освојила у Бургасу док је Ана Пајић заблистала у Пољској крајем године.
3. БОЈАН СТЕФАНОВИЋ – Репрезентативац из редова ТК „Летњиковац“ иза себе има најбољу годину у каријери. Балканска титула је навеће достигнуће, али је освојио врх и на „Галеб трофеју“ једном од најјачих Г1 турнира у Европи.
4. НАЂА РОСИЋ - Велика нада овдашњег и српског теквондоа. Тренутно наступа за „Винер Чиви“, а бранећи боје Србије попела се на врх Балкана.
5. МАРКО МАРКОВИЋ – Теквондиста Шапца доминирао је у Србији, званични је шампион и освајач Купа у својој категорији, а драгоцено искуство стекао је и наступом на Светском шампионату у Канади.
6. СЕМИЗ АЛИЧИЋ – Иако је српски бокс у кризи која траје више од деценију, традиција племените вештине у Шапцу итекако живи. Један од изданака шабачке и мачвине школе бокса савладавао је све ривале у Лиги младих Војводине, а наступао је и на Европском првенству за школарце.
7. БРАНИСЛАВ МАРКОВИЋ – Капитен омладинске селекције Мачве која другу годину за редом „бије битке“ са најбољим тимовима Србије. Марковић је лидер на терену и предводник генерације која Мачви треба да донесе године успеха.
8. БОРИВОЈЕ ЂУКИЋ – Иако узрастом још кадет, већ сада добија све већу минутажу у редовима првог тима Металопластике. Потврда напретка је и статус кадетског репрезентативца Србије.
9. АНЂЕЛА БОЈИЧИЋ – Балканска и европска будућност шаха, чланица Шабачког шаховског клуба. Кадетска шампионка Србије и учесница Европског првенства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa