2. mart 2017.2. mar 2017.
ODRŽANA JEDANAESTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

USVOJENI PLANOVI POSLOVANjA

Usvojen Strateški plan Doma zdravlja za period od 2017. do 2021. godine. Data saglasnost JKP “Vodovodu Šabac” da može biti sadužnik – jemac kod poslovne banke
Skupština grada Šapca u sredu je zasedala 11. put u ovom sazivu. Na dnevnom redu bilo je 26 tačaka.
Usvojeni su programi poslovanja javnih preduzeća za ovu godinu.
JKP “Toplana Šabac” planira da uradi adaptaciju i modernizaciju kotlovskog postrojenja toplane “Trkalište”. Za to su predviđena sredstva iz Programa KFNj 4 u iznosu od 452.000 evra.
Prema planu JKP “Vodovod Šabac” planirane su investicije u sistem vodosnabdevanja, sistem odvođenja otpadnih voda, u vodovod i kanalizaciju u prigradskim naseljima i tekuće održavanje slivničke mreže. Ukupna sredstva predviđena za sve ove namene su 251,5 miliona dinara. Skoro polovina ovih sredstava je iz donacija KFNj programa, a jedan deo je i iz donacija Delegacije evropske unije.
Planom JKP “Stari grad” u ciljevima definisanim za naredni period jesu proširenje i modernizacija pijačnih prostora, proširenje Novog groblja, kao i proširenje kapaciteta Prihvatilišta za pse.
Javnom preduzeću za upravljanje građevisnkim zemljištem prošle godine je pripojena Direkcija za puteve, a od marta ove godine JSP “Stan” i JP “Sportski centar”. Sada je rad u ovom JP organizovan po sektorima: Sektor za stanovanje, Sektor za sport, Služba za opšte i pravne poslove, Finansijska služba i Sektor za izgradnju grada u okviru kog rade: Služba za uređenje građevinskog zemljišta i Služba za održavanje puteva.
Planirana investiciona aktivnost za period do 2019. godine u JKP “Parking Šabac” svodi se na plan redovnog održavanja, odnosno na obezbeđivanje finansijskih sredstava za nabavku dobara, radova i usluga za obavljanje delatnosti za tekuće održavanje. Nisu planirali ni povećanje cena svojih usluga u ovoj godini.
Usvojen je Strateški plan Doma zdravlja za period od 2017. do 2021. godine. Prvi strateški cilj prema ovom planu jeste promocija zdravih stilova života, prevencija i rano otkrivanje bolesti. Drugi cilj je povećanje kompetencija zaposlenih, treći obezbeđenje finansijske stabilnosti ustanove i četvrti unapređenje uslova za rad i dostupnost informacija.
Odbornici su dali saglasnost Domu zdravlja za izdavanje u zakup prostora ambulante u Majuru, kao i prostor ambulante u Lipolistu. Odlukom Upravnog odbora ti prostori se mogu dati u zakup isključivo u svrhu obavljanja zdravstvene delatnosti.
Data je saglasnost JKP “Vodovodu Šabac” da može biti sadužnik – jemac kod poslovne banke.”Vodovodu”se obratila JKP “Toplana Šabac” sa molbom za prihvatanje statusa sadužnika – jemca, po osnovu ugovora o kreditu kod Aik banke, u iznosu od 130 miliona dinara, sa rokom otplate od 24 meseca.
Doneta je Odluka o ulaganju nepokretnosti, zgrade Doma vojske u kapital Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem. Kako stoji u obrazloženju, ovo Javno preduzeće, s obzirom na delatnost i kvalifikacije zaposlenih može da obezbedi adekvatno upravljanje i održavanje objekta.
Osnovan je Fond za promovisanje demokratskih vrednosti i promovisanje i unapređenje kulture, umetnosti i obrazovanja “Stanislav Vinaver”.
Rasprava je protekla u demokratskoj i fer atmosferi, bez mnogo odstupanja od tema dnevnog reda.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa