2. mart 2017.2. mar 2017.
MORSKI SVET
LIKOVNA RADIONICA ULSŠ ODUŠEVILA
MALIŠANE VRTIĆA „BAMBI“

MORSKI SVET

Kombinovanjem vodootpornih voštanih krejona sa vodenim bojama uz korišćenje efekata poput plastične folije, razlivanja soli, akademska slikarka Jelena Spasojević uvela je decu u svet akvarela
Tradicionalna saradnja predškolske ustanove „Naše dete“ i Udruženja likovnih stvaralaca Šabac nastavljena je i ove godine. Poslednjeg dana februara, u utorak, likovna radionica na temu „Morski svet“ okupila je četrdesetoro mališana uzrasta od pet do šest i po godina.
- Ovakav vid saradnje deci jako pomaže u njihom izgrađivanju kreativnosti i druženju između grupa, kao i saradnju sa društvenim institucijama – rekla je Nevenka Jokanović Urošević, vaspitač predškolske grupe.
Kombinovanjem vodootpornih voštanih krejona sa vodenim bojama uz korišćenje efekata poput plastične folije, razlivanja soli, akademska slikara Jelena Spasojević uvela je decu u svet akvarela.
- Već dugi niz godina vodim radionice za decu uzrasta od četiri do petnaest godina. Sa Udruženjem likovnih stvaralaca svake godine realizujemo po nekoliko ovakvih radionica. Zaista je najveće zadovoljstvo raditi sa najmlađima. Oni su najiskreniji u svom likovnom izrazu i najželjniji novog znanja. Kasnije, naravno, kad se deca usmere u određene likovne tehnike drugačije je raditi sa njima. Kako je grupa velika odlučili smo se za temu koju mogu svi da isprate. Kao koordinator radionice tu temu sam im približila kroz istraživanje zanimljivih novih tehnika koje, pretpostavljam, nisu imali priliku da istraže do sada – istakla je Jelena Spasojević.
U svojim likovnim kreacijama, zajedno sa ostalim drugarima, uživali su petogodišnja Iva Tomić, petoipogodišnja Hana Hazajlić i šestoipogodišnjak Vuk Prijić.
- Slikali smo morski svet, ribe, morsku zvezdu, sve što živi u moru. Lepo se družimo – odgovorili su skoro u glas.
Kako je likovna umetnost deo sveopšte kulture poželjno je da elementi likovne kulture budu uključeni u obrazovanje i vaspitanje dece od ranih uzrasta, mišljenje je Slobodana Peladića, predsednika ULSŠ.
- Nema dileme da su ovakve radionice, koje realizujemo u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Naše dete“ već godinama, u raznim formama izvođenja, korisne. Pored letnjih radionica, kada oslikavamo murale na zidovima dvorišta vrtića u gradu, tokom februara meseca organizujemo radionice za našu najmlađu decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Oni rade sa stručnjacima, pedagozima, iskusnim, mladim. Dolazimo do izvanrednih kreativnih rezultata – izjavio je Slobodan Peladić.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa