9. mart 2017.9. mar 2017.
NARODNA KUHINjA U VLADIMICIMA DNEVNO PODELI 300 OBROKA

Nevolja ne bira

Narodna kuhinja koju finansira lokalna samouprava i Crveni krst Srbije radi u redovnom ritmu od ponedeljka do petka. U samoj varošici, Mehovinama i Lojanicama oko 300 korisnika dobija obilne porcije. Takoreći na kućnom pragu dobijaju kuvani obrok i pola kilograma hleba. Uz sela u koja stižu obroci dolaze i štićenici iz sela Riđake, Skupljen, Vukošić, Krnule.
Na terenu raspoloženi korisnici nisu imali primedbi na kvalitet obroka i na ljubaznost osoblja Crvenog krsta koji su, tvrde, izuzetno korektni i stižu uvek na vreme. Najzadovoljniji su oni koji pređu i po nekoliko kilometara do mesta deobe hrane potvrđujući da oni kojima je najteže imaju najmanje primedbi.
Za sada namirnice su obezbeđene do aprila, ali svi se nadaju da će trajati i duže jer sredstva se iščekuju. Opština čini koliko je moguće i tako će biti i nadalje.
- Mi smo uvek tu da onima kojima je najteže pomognemo jer njima je i mrva velika. Tako je i sa ostalim korisnicima usluga i Centra za socijalni rad i nevoljnicima koji naprosto moraju pribeći ovom rešenju. Nevolja ne bira, a mi smo tu da pomognemo, kaže predsednik opštine Milorad Milinković.
Crveni krst u velikoj paleti obaveza iako sa skromnim ljudskim kadrom stiže da ispoštuje brojne aktivnosti po kojima je stekao ugled u republičkom Crvenom krstu.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa