9. mart 2017.9. mar 2017.
Branislav Trifunović, Nebojša Zelenoviš i i Zoran Karajić

Branislav Trifunović, Nebojša Zelenoviš i i Zoran Karajić

ODRŽAN GRUPNI ČAS GLUME ŠABAČKOG TEATARSKOG POKRETA

Zbog tebe se bavim glumom

Mladi glumci iz devetnaest šabačkih osnovnih i srednjih škola, željni otkrivanja pozorišnih tajni, prošlog petka, upijali su svaku reč Branislava Trifunovića, glumca Ateljea 212, o njegovim iskustvima „na daskama koje život znače“
Mala scena „Branislav Đorđević“ Šabačkog pozorišta prošlog petka, bila je prepuna. Razlog nije bio nova premijera već grupni čas glume Šabačkog tetarskog pokreta. Mladi glumci iz devetnaest šabačkih osnovnih i srednjih škola, željni otkrivanja pozorišnih tajni upijali su svaku reč Branislava Trifunovića, glumca Ateljea 212. Između ostalog mogli su čuti šta je za njega gluma značila dok je još bio dete, kako se „inficirao“ i zarazio pozorišnom umetnošću.
- Kad sam počeo da se bavim ovim poslom jedina želja mi je bila da mi neko dete priđe i kaže: „Zbog tebe sam počeo da se bavim glumom“. To mi se desilo ali neću prestati. Hoću još klinaca koje mogu da zarazim. Mislim da je ovo čime se bavimo nešto lepo i korisno, koliko god bilo teško i grozno u ovakvoj zemlji i sa ovakvim budžetima za kulturu na republičkom nivou da se bavimo poslom koji volimo i koji u svim ostalim normalnim zemljama nešto znači – rekao je Branislav Trifunović.
Direktor Šabačkog pozorišta, Zoran Karajić, istakao je da im je želja da pomognu deci u njihovom opštem obrazovanju, a ne da stvaraju velike gumce.
- Želimo da im pomognemo da oni ne budu posmatrači u životu nego da učestvuju u nekakvim stvaralačkim aktivnostima. Pozorište je idealno za takve stvari zato što obuhvata sve umetnosti. Preko pozorišta će dolaziti u dodir i sa književnošću, muzikom, likovnom umetnošću, dobrim, lepim govorom, igrom i na kraju sa glumačkim izrazom.
Našem istaknutom glumcu, koji je došao da podeli tajne glumačkog posla i pozorišta, zahvalio se i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Šabački teatarski pokret je zapravo pokret koji treba da pomogne deci da stvaraju, bilo da je to gluma ili šta god ide uz glumu. Ideja je da oni ne samo učestvuju nego da zaista stvaraju nešto novo i da budu srećni zbog činjenice da učestvuju u jednom takvom procesu. Siguran sam da će to obogatiti ne samo njih nego i njihove porodice, prijatelje, roditelje.
Već tokom aprila Šapčani će imati priliku da vide šta su mali glumci spremali od početka školske godine i to na dva festivala – osnovnoškolskom i srednjoškolskom.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa