Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Бранислав Трифуновић, Небојша Зеленовиш и i Зоран Карајић

Бранислав Трифуновић, Небојша Зеленовиш и i Зоран Карајић

ОДРЖАН ГРУПНИ ЧАС ГЛУМЕ ШАБАЧКОГ ТЕАТАРСКОГ ПОКРЕТА

Због тебе се бавим глумом

Млади глумци из деветнаест шабачких основних и средњих школа, жељни откривања позоришних тајни, прошлог петка, упијали су сваку реч Бранислава Трифуновића, глумца Атељеа 212, о његовим искуствима „на даскама које живот значе“
Мала сцена „Бранислав Ђорђевић“ Шабачког позоришта прошлог петка, била је препуна. Разлог није био нова премијера већ групни час глуме Шабачког тетарског покрета. Млади глумци из деветнаест шабачких основних и средњих школа, жељни откривања позоришних тајни упијали су сваку реч Бранислава Трифуновића, глумца Атељеа 212. Између осталог могли су чути шта је за њега глума значила док је још био дете, како се „инфицирао“ и заразио позоришном уметношћу.
- Кад сам почео да се бавим овим послом једина жеља ми је била да ми неко дете приђе и каже: „Због тебе сам почео да се бавим глумом“. То ми се десило али нећу престати. Хоћу још клинаца које могу да заразим. Мислим да је ово чиме се бавимо нешто лепо и корисно, колико год било тешко и грозно у оваквој земљи и са оваквим буџетима за културу на републичком нивоу да се бавимо послом који волимо и који у свим осталим нормалним земљама нешто значи – рекао је Бранислав Трифуновић.
Директор Шабачког позоришта, Зоран Карајић, истакао је да им је жеља да помогну деци у њиховом општем образовању, а не да стварају велике гумце.
- Желимо да им помогнемо да они не буду посматрачи у животу него да учествују у некаквим стваралачким активностима. Позориште је идеално за такве ствари зато што обухвата све уметности. Преко позоришта ће долазити у додир и са књижевношћу, музиком, ликовном уметношћу, добрим, лепим говором, игром и на крају са глумачким изразом.
Нашем истакнутом глумцу, који је дошао да подели тајне глумачког посла и позоришта, захвалио се и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Шабачки театарски покрет је заправо покрет који треба да помогне деци да стварају, било да је то глума или шта год иде уз глуму. Идеја је да они не само учествују него да заиста стварају нешто ново и да буду срећни због чињенице да учествују у једном таквом процесу. Сигуран сам да ће то обогатити не само њих него и њихове породице, пријатеље, родитеље.
Већ током априла Шапчани ће имати прилику да виде шта су мали глумци спремали од почетка школске године и то на два фестивала – основношколском и средњошколском.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa