9. mart 2017.9. mar 2017.
GALERIJA „KRUG 10“: U PETAK OTVARANjE SAMOSTALNE IZLOŽBE RUŽICE LEONTIĆ

ROSE

Stvaralac, pravnik, pisac, pesnik, putnik, Ružica Leontić, pre četiri godine, svoj umetnički poriv proširila je i na slikarstvo. Delić onoga što je stvarala može se pogledati na otvaranju njene prve samostalne izložbe „Rose“ u Galeriji Udruženja „Krug 10“ u petak od 19 časova.
- Moje pravo rođenje desilo se pre sedam godina kada je sunce trijumfalno ušlo u moj život. To je bilo apsurdno jer je usledilo kao posledica jedne ozbiljne bolesti, ali je do te mere sve promenilo, učvrstilo dijapazon vrednosti, približilo me ljudima, načinilo od mene strpljivu i tolerantnu osobu, da mogu laka srca da kažem hvala sudbini koja mi je dala taj teret, jer je istovremeno izazvala u meni eksploziju želje da stvaram slike, pesme i sve drugo što čini umetnost. Ne znam koliko uspevam da to dobro radim, ali sam sigurna da ću u sve što realizujem staviti svoj trud i dobru volju, umeće i znanje koje posedujem – zapisala je u katalogu autorka izložbe.
Peščane obale, polja sa bulkama, pitomi šumarci, zimske ruže, suncokreti i zagrljeni parovi, primamiće sve svojim koloritom iza koga se krije iskrena i duboko lična Ružičina priroda.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa