Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ГАЛЕРИЈА „КРУГ 10“: У ПЕТАК ОТВАРАЊЕ САМОСТАЛНЕ ИЗЛОЖБЕ РУЖИЦЕ ЛЕОНТИЋ

РОСЕ

Стваралац, правник, писац, песник, путник, Ружица Леонтић, пре четири године, свој уметнички порив проширила је и на сликарство. Делић онога што је стварала може се погледати на отварању њене прве самосталне изложбе „Росе“ у Галерији Удружења „Круг 10“ у петак од 19 часова.
- Моје право рођење десило се пре седам година када је сунце тријумфално ушло у мој живот. То је било апсурдно јер је уследило као последица једне озбиљне болести, али је до те мере све променило, учврстило дијапазон вредности, приближило ме људима, начинило од мене стрпљиву и толерантну особу, да могу лака срца да кажем хвала судбини која ми је дала тај терет, јер је истовремено изазвала у мени експлозију жеље да стварам слике, песме и све друго што чини уметност. Не знам колико успевам да то добро радим, али сам сигурна да ћу у све што реализујем ставити свој труд и добру вољу, умеће и знање које поседујем – записала је у каталогу ауторка изложбе.
Пешчане обале, поља са булкама, питоми шумарци, зимске руже, сунцокрети и загрљени парови, примамиће све својим колоритом иза кога се крије искрена и дубоко лична Ружичина природа.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa