20. april 2017.20. apr 2017.
ZNAČAJNE NOVINE ZA VIŠI KVALITET
LEPE VESTI IZ OPŠTE BOLNICE

ZNAČAJNE NOVINE ZA VIŠI KVALITET

Pre nekoliko dana Bolnica je nabavila baterijsko-motorni sistem koji će pomoći kod najtežih i najkomplikovanijih intevencija na odeljenju Ortopedije. Vlada Japana donirala endoskopski sitem. Značajno za šabačku ustanovu je i što joj već godinu dana stručnu pomoć pruža hirurg dr Goran Kaljević
Opšta bolnica Šabac od januara je ka Ministarstvu Zdravlja aplicirala sa više od 20 projekata. Neki od njih počeli su polako da se realizuju, a ova ustanova uspela je u poslednje vreme da obnovi svoju opremu i iz drugih izvora.
Pre nekoliko dana Bolnica je nabavila baterijsko-motorni sistem koji će pomoći kod najtežih i najkomplikovanijih intervencija na odeljenju Ortopedije. Vrednost aparata je oko 1,6 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo resorno Ministarstvo. Vlada Japana donirala je endoskopski sitem koji čine instrumenti za gastroskopiju i endoskopiju. Posredstvom Crkvene opštine Linc nabavljene su natkasne koje se nalaze pored kreveta, a zajednička donacija Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja je jedan sanitet.
Direktorka Opšte bolnice Šabac prim. dr Zora Nikolić istakla je da će sve ovo doprineti da se podigne kvalitet rada. Uz obnavljanje opreme značajno za šabačku ustanovu je i što joj već godinu dana stručnu pomoć pruža hirurg dr Goran Kaljević, koji je od strane Ministarstva opredeljen kao koordinator i stručni saradnik O.B. Šabac.
-Ministarstvo je prepoznalo da mnogim bolnicama u Srbiji treba pomoć u smislu usmeravanja ka boljem lečenju pacijenata i boljim uslovima. Poslednjih godinu dana, od kada sam ovde, pokrenuli smo niz projekata sa ciljem da se napravi značajan boljitak i da se radi kao u savremenim bolnicama: brzo, ekspeditivno, kvalitetno. Nivo stručnosti smo pomerili na mnogo viši, rekao je dr Kaljević.
Pomoćnik direktora za hirurški sektor, hirurg dr Slobodan Popović je naveo da su rezultati rada menadžmenta i Upravnog odbora Opšte bolnice sada vidljivi. Zahvalio je svima koji su pomogli da se oni ostvare.
-Ministarstvo zdravlja obezbedilo je sredstva za nabavku najsavremenije opreme u domenu ortopedije i traumatologije. Ovaj baterijsko–motorni sistem veoma će unaprediti kvalitet najtežih operacija. Posredstvom ambasade Japana dobili smo četiri endoskopska aparata: dva gastroskopa i dva koloskopa. Uz to, Eliksir grupa nam kontinuirano godinama pomaže u nabavci opreme, ali i na druge načine, rekao je dr Popović i istovremeno apelovao i na druge kompanije da pomognu Opštoj bolnici.
Natkasne koje su donacija Crkvene opštine Linc u Šabac su stigle posredstvom člana Upravnog odbora O.B. Milice Ranković. Ukupno je donirano 38 natkasni, a jedan deo je već isporučen. Rankovićeva je istakla da je ovo samo početak saradnje, a da će u narednom periodu zahvaljujući protojereju Draganu Mićiću i časnim sestrama iz Linca u šabačku ustanovu doći i novi kreveti i dušeci.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa