Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
ЗНАЧАЈНЕ НОВИНЕ ЗА ВИШИ КВАЛИТЕТ
ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ

ЗНАЧАЈНЕ НОВИНЕ ЗА ВИШИ КВАЛИТЕТ

Пре неколико дана Болница је набавила батеријско-моторни систем који ће помоћи код најтежих и најкомпликованијих интевенција на одељењу Ортопедије. Влада Јапана донирала ендоскопски ситем. Значајно за шабачку установу је и што јој већ годину дана стручну помоћ пружа хирург др Горан Каљевић
Општа болница Шабац од јануара је ка Министарству Здравља аплицирала са више од 20 пројеката. Неки од њих почели су полако да се реализују, а ова установа успела је у последње време да обнови своју опрему и из других извора.
Пре неколико дана Болница је набавила батеријско-моторни систем који ће помоћи код најтежих и најкомпликованијих интервенција на одељењу Ортопедије. Вредност апарата је око 1,6 милиона динара, а средства је обезбедило ресорно Министарство. Влада Јапана донирала је ендоскопски ситем који чине инструменти за гастроскопију и ендоскопију. Посредством Црквене општине Линц набављене су наткасне које се налазе поред кревета, а заједничка донација Министарства правде и Министарства здравља је један санитет.
Директорка Опште болнице Шабац прим. др Зора Николић истакла је да ће све ово допринети да се подигне квалитет рада. Уз обнављање опреме значајно за шабачку установу је и што јој већ годину дана стручну помоћ пружа хирург др Горан Каљевић, који је од стране Министарства опредељен као координатор и стручни сарадник О.Б. Шабац.
-Министарство је препознало да многим болницама у Србији треба помоћ у смислу усмеравања ка бољем лечењу пацијената и бољим условима. Последњих годину дана, од када сам овде, покренули смо низ пројеката са циљем да се направи значајан бољитак и да се ради као у савременим болницама: брзо, експедитивно, квалитетно. Ниво стручности смо померили на много виши, рекао је др Каљевић.
Помоћник директора за хируршки сектор, хирург др Слободан Поповић је навео да су резултати рада менаџмента и Управног одбора Опште болнице сада видљиви. Захвалио је свима који су помогли да се они остваре.
-Министарство здравља обезбедило је средства за набавку најсавременије опреме у домену ортопедије и трауматологије. Овај батеријско–моторни систем веома ће унапредити квалитет најтежих операција. Посредством амбасаде Јапана добили смо четири ендоскопска апарата: два гастроскопа и два колоскопа. Уз то, Еликсир група нам континуирано годинама помаже у набавци опреме, али и на друге начине, рекао је др Поповић и истовремено апеловао и на друге компаније да помогну Општој болници.
Наткасне које су донација Црквене општине Линц у Шабац су стигле посредством члана Управног одбора О.Б. Милице Ранковић. Укупно је донирано 38 наткасни, а један део је већ испоручен. Ранковићева је истакла да је ово само почетак сарадње, а да ће у наредном периоду захваљујући протојереју Драгану Мићићу и часним сестрама из Линца у шабачку установу доћи и нови кревети и душеци.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa