20. april 2017.20. apr 2017.
ZAJEDNO DO MEDALjA
MALA OLIMPIJADA PREDŠKOLSKE USTANOVE „NAŠE DETE“

ZAJEDNO DO MEDALjA

Sportskim nadmetanjem, u kome su svi pobednici, proteklog utorka u Sportskoj hali „Zorka“ sto dvadeset mališana iz dvanaest šabačkih vrtića pokazalo svoju fizičku spremnost i takmičarski duh
Na parket Sportske hale „Zorka“ proteklog utorka izašlo je sto dvadeset mališana iz dvanaest vrtića koji su se takmičili u okviru manifestacije Mala olimpijada „Zajedno do medalje“. Specifična manifestcija Predškolske ustanove „Naše dete“ organizovana je u okviru obležavanja sto trideset godina predškolstva u Šapcu.
- Svi su pobednici s obzirom da su izabrali sport. Iskoristila bih priliku da se zahvalim svoj deci, svim roditeljima, kolegama, prijateljima naše ustanove koji su nam pomogli da ovo izgleda ovako sjajno kao što izgleda. Ovo je prezentacija svakodnevnih fizičkih aktivnosti koje mi realizujemo sa decom po vrtićima od jutarnjeg telesnog vežbanja do fizičkih aktivnosti što su ovoga puta mogli da vide roditelji i svi prisutni – rekla je direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić.
Deca iz vrtića „Proleće“, „Sloboda“, „Pčelica“, „Bajka“, „Bambi“, „Suncokreti“, „Mladost“, „Veverica“, „Snežana“, „Bubamara“, „Švrća“ i „Poletarac“ takmičila su se u četiri discipline i to: trčanje na pedeset metara sa okretom, poligon, nadvlačenje konopca, štafetno trčanje sa preprekama.
- To su jednostavne igre koje su namenjene deci predškolskog uzrasta. Nije važno ko je prvi. Ovo je promovisanje zdravog života i sporta i svi dobijaju medalje. Svi smo pobednici – dodao je vaspitač Zoran Petrović, koordinator Male olimpijade.
Kako je cilj manifestacije popularizacija sporta u organizaciji je pomogao i Sportski savez Šabac.
- Pozdravljam ideju uprave Predškolske ustanove da na ovaj način decu animiraju i uključe u sport. Ovo je put njihovog, pre svega, zdravog razvoja, a i učenja da ostanu u sportu čitav život koji će im u nekim odraslim godinama, kada se formiraju u zdrave ljude, pomoći da unaprede svoje zdravlje i na taj način bolje i kvalitetnije žive – istakao je Dejan Popović, generalni sekretar Sportskog saveza.
Grad Šabac je u projekat „Rasti zdravo – sport u škole“ uključio predškolce tako im omogućivši besplatnu Školicu sporta. To je još jedan dokaz brige o najmlađim sugrađanima.
- Drago mi je da svi hoće da treniraju, da se, pre svega druže, zabavljaju, budu aktivni. To i jeste smisao tog projekta tako da su rezultati i sportski uspesi nešto što je sekundarno. Najvažnije je da se deca bave sportom. Drago mi je što i Dečja olimpijada nastavlja svoju tradiciju, što deca vole da se takmiče. Još draže mi je što se oni dobro zabavljaju. Nije ni čudo što su na republičkim takmičenjima, pre svega učenici prvog, drugog i trećeg razreda, prvi u Srbiji i donose priznanja. Vredni su, posvećeni, rade, treniraju, ali najvažnije je da budu fizički aktivni. To je nešto što se preporučuje i meni je drago da ljudi iz Predškolske ustanove „Naše dete“ vrlo intenzivno rade sa decom što se tiče fizičkog vaspitanja – rekao je Nemnja Pajić, predsednik Skupštine grada.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa