27. april 2017.27. apr 2017.
MINA MILOŠEVIŠ, NATALIJA GRUJIĆ I SOFIJA DUKIĆ

MINA MILOŠEVIŠ, NATALIJA GRUJIĆ I SOFIJA DUKIĆ

UČENICE ZA PONOS OSNOVNE ŠKOLE „NATA JELIČIĆ“ IZ ŠAPCA

MEDALjE I PETICE MOGU ZAJEDNO

U šabačkoj Osnovnoj školi „Nata Jeličić“, u odeljenju IV-1 učitelja Gorana Kostića, kao i u svim drugim školama i odeljenjima učenika četvrtih razreda, ima mnogo učenika zainteresovanih za muziku, ples, igru, sport... Ima onih koji uživaju u učenju, ali i onih koji time nisu baš oduševljeni.
Ovo odeljenje učitelja Gorana ima jednu malu tročlanu družinu koja je privukla dodatnu pažnju. Za Sofiju Dukić, Nataliju Grujić i Minu Milošević kažu da imaju vrlo interesantnu kombinaciju hobija. One su kolekcionari petica u školskom dnevniku i brojnih medalja na raznim takmičenjima. Učitelj kaže da su izuzetno uspešne i na sportskom i na školskom „terenu“.
- Bavim se gimnastikom. Četiri godine zaredom osvajala sam zlatne medalje na Danima gimnastike u Novom Sadu, u grupnim gimnastičkim koreografijama. Ove godine osvojila sam bronzanu medalju na Opštinskom takmičenju u gimnastici. Obožavam ovaj prelepi sport, trudiću se još više i mogu da obećam još mnogo medalja sa takmičenja koja tek dolaze - ističe Sofija Dukić.
- Mnogo volim rukomet, treniram zato redovno, ali i redovno učim i zato sam odličan đak. Moj hobi je pravljenje frizura. Pravim ih sebi, mlađoj sestri i drugaricama. U slobodno vreme volim da crtam i treniram rukomet. Ovim sportom bavim se od svoje šeste godine u klubu „Medicinar“, najboljem klubu u Srbiji, kod odličnog trenera Vladimira Pavlovića. Sa klubom sam već osvojila tri medalje. Prvu medalju osvojila sam na turniru u Novom Sadu. To srebro me je mnogo obradovalo. Drugu medalju, takođe srebrnu, osvojila sam u februaru ove godine u Zrenjaninu, na međunarodnom turniru. Treća, najsvežija medalja stigla je početkom aprila. Tu medalju, ujedno i prvu zlatnu, osvojila sam sa drugaricama u Novoj Pazovi. Ovih dana me očekuje još jedan turnir u Novom Sadu. Eto prilike za novo odličje. Za mojih deset godina naučila sam mnogo stvari, najvažnije je da nikada ne odustajete od onoga što volite da radite. Bavite se sportom - poručuje Mina Milošević.
- I ja sam učenica odeljenja IV-1 kod našeg učitelja Gorana Kostića. Odličan sam đak, nemam problema sa učenjem, škola je super, ali obožavam atletiku. Bavim se atletikom već godinu i po u AŠK „Tempo“ iz Šapca. Do sada sam osvojila pet medalja. Prvu srebrnu još pre dve godine u skoku uvis u Šapcu, drugu, takođe srebrnu, osvojila sam iz „dečje“ atletike. To takmičenje organizovano je u našem gradu. Bronzanu medalju osvojila sam prošle godine u Sremskoj Mitrovici iz bacanja vorteksa. Četvrta medalja bila je zlatna, osvojena na šabačkom jesenjem “Krosu Sokola Srbije“, prošle godine. Petu medalju osvojila sam ove godine u Šapcu, u troboju - trčanje na trideset metara prepone, bacanje medicinke i trčanje na 200 metara. Dodatno ću se posvetiti atletici, ali i novim školskim obavezama od petog razreda. Sigurna sam u novu „žetvu“ medalja i petica - naglašava atletičarka Natalija Grujić.
D. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa