27. april 2017.27. apr 2017.
NA JUG PO BODOVE
U NIŠU NASTAVAK BORBE ZA TITULU

NA JUG PO BODOVE

“Medicinaru” nedostaju tri boda do titule. Iščekivanje pehara u Šapcu daje snagu, elan, ali i povećava pritisak. Do sada su rukometašice lidera umele da poletom i koncentracijom neutrališu sve opasnosti. Ukoliko to uspeju, dva od tri “koraka” mogla bi biti načinjena u “Čairu”
Još od trijumfa protiv “Bekamenta” pre tri nedelje, prvenstvo je, za Medicinar, dobilo potpuni prioritet u odnosu na Kup, te je i derbi četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja bio prilika za nove taktičke zamisli i odmor kapitena Ane Radović. Šampion je to znao da iskoristi, praktično obezbedi F4, a “medicinarke” odmah po poslednjem zvuku sirene, potpuno usmeri ka Nišu. U prethodna tri meča, vodeći tim na tabeli, uvek bi “lomio” Naisu u drugom poluvremenu.
- U sva tri duela, ulazili smo maksimalno skoncentrisano i igrali strpljivo. Niš je vrlo ozbiljan tim i nije realno da se meč prelomi na samom početku. Najvažnije je da, bez obzira na rezultat, budemo “pametne”, držimo meč pod svojom kontrolom i kada osetimo priliku, rešimo utakmicu. Ako su sve rukometašice na raspolaganju, svakako smo kvalitetniji tim, ali to treba pokazati na parketu, isto kako smo to činili i do sada – ističe čuvar mreže Jovana Perić.
Ukoliko “Bekament” ne pobedi u Jagodini, već na jugu bi “Medicinar” mogao proslaviti istorijski uspeh.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa