27. april 2017.27. apr 2017.
“DODATAK” ZA SREDNjOŠKOLSKI GODIŠNjAK

KUP GENERACIJE 2017!!!

Vaš i naš list “Glas Podrinja” u saradnji sa prijateljima, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca, započinje ovog maja jednu novu tradiciju. Maturanti srednjih škola našeg grada, Vladimiraca i Bogatića sučeliće snage u malom fudbalu na prvom “Kupu generacije”. Od naredne godine, sličan turnir i za maturantkinje
Kada posle godina i decenija dođu sede i beg od trenutnih problema potražimo u sećanjima, srednjoškolski dani većini postaju omiljeno pribežište. Bez obzira na opšti uspeh, stroge ili blage profesore, (ne)inspirativno gradivo, zajednički dani u vremenu stasavanja, vremenu kada od dece postajemo mladi, zreli ljudi, ostaju najlepša uspomena i snaga za teške trenutke. Nekima se putevi ukrste, nekima se razdvoje, no sećanja nam niko ne može uzeti. Niko ne zaboravlja neke časove, velike odmore, susrete van nastave, a “Glas Podrinja” želi da u “životni spomenar” maturanti “upišu” još jedan zajednički događaj. Jednom se u životu može biti maturant, a od ove godine, samo jednom se može i obući dres maturantske reprezentacije u malom fudbalu. Nedelju-dve pre poslednjeg srednjoškolskog časa, najbolji maturanti fudbaleri osam srednjih škola ovog područja nastupiće, 13. maja, na prvom Kupu generacije u hali “Zorka”.
- Kao grad sporta, mislim da zaslužujemo događaj koji će, na svojevrstan način obeležiti kraj srednjoškolskog perioda jednoj generaciji. Jednom se može biti predstavnik škole u maturantskoj selekciji. U Beogradu postoje trke osmeraca, a mi smo fudbal odabrali kao sport gde je najlakše napraviti reprezentaciju. Ideja je naišla na dobar prijem kod svih sa kojima smo razgovarali, dobili smo podršku većine škola, Grada, okružnog fudbalskog saveza i to nam je pokazatelj da smo napravili pravi korak. Želimo da stvorimo događaj za pamćenje koji će trajati decenijama, da kao lista sa tradicijom dugom 72 godine, ostavimo nešto vredno iza nas – ističe direktor “Glasa Podrinja” Zoran Živković.
Učešće na turniru je potpuno besplatno, nema kotizacije, a škola pobednik će dobiti pehar koji će u vitrinama čuvati uspomenu na titulu. Našem pozivu imejlom odazvalo se osam srednjih škola, šest iz Šapca i po jedna iz Vladimiraca i Bogatića. U dogovoru sa njima određen je datum, propozicije i sistem takmičenja. Prvobitna ideja bila je da turnir traje dva dana, ali smo zbog dolaska ekipa sa seoskog područja odlučili da to ipak bude jednodnevna aktivnost. Utakmice traju 2 puta po 10 minuta, odmah startuje eliminacioni sistem, četvrtfinale, polufinale i finale. Ekipu čini pet igrača u polju i golman. Pravila su malog fudbala, ne futsala.
- Ovo je tek početak, u narednoj školskoj godini, pripreme za naredni turnir počećemo već od septembra. Plan je da napravimo takmičenje i za maturantkinje u nekom od sportova bližih njima, moguće su i kombinovane ekipe. Mi jesmo organizatori, ali škole za nas nisu samo učesnici, već saradnici i partneri na realizaciji, te će sve biti odlučeno u dogovoru sa njima – dodaje Živković.
U narednom broju predstavićemo raspored i satnicu utakmica, a parove ćemo odrediti slobodnim žrebom. Za izdanje lista pred turnir, pripremamo i specijalan dodatak povodom kupa.
Maj će doneti prvi turnir, trudićemo se da organizaciono napredujemo iz godine u godinu, a značajne smernice daće nam ovo proleće. Nadamo se da stvaramo istoriju, tradiciju, a svi koji nastupe imaće priču za decu i unuke kako su bili deo prvog KUPA GENERACIJE. Jedna škola biće ponosni nosilac zvanja prvog šampiona. VIDIMO SE!!!
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa