Инфо

27. април 2017.27. апр 2017.
“ДОДАТАК” ЗА СРЕДЊОШКОЛСКИ ГОДИШЊАК

КУП ГЕНЕРАЦИЈЕ 2017!!!

Ваш и наш лист “Глас Подриња” у сарадњи са пријатељима, а под покровитељством Града Шапца, започиње овог маја једну нову традицију. Матуранти средњих школа нашег града, Владимираца и Богатића сучелиће снаге у малом фудбалу на првом “Купу генерације”. Од наредне године, сличан турнир и за матуранткиње
Када после година и деценија дођу седе и бег од тренутних проблема потражимо у сећањима, средњошколски дани већини постају омиљено прибежиште. Без обзира на општи успех, строге или благе професоре, (не)инспиративно градиво, заједнички дани у времену стасавања, времену када од деце постајемо млади, зрели људи, остају најлепша успомена и снага за тешке тренутке. Некима се путеви укрсте, некима се раздвоје, но сећања нам нико не може узети. Нико не заборавља неке часове, велике одморе, сусрете ван наставе, а “Глас Подриња” жели да у “животни споменар” матуранти “упишу” још један заједнички догађај. Једном се у животу може бити матурант, а од ове године, само једном се може и обући дрес матурантске репрезентације у малом фудбалу. Недељу-две пре последњег средњошколског часа, најбољи матуранти фудбалери осам средњих школа овог подручја наступиће, 13. маја, на првом Купу генерације у хали “Зорка”.
- Као град спорта, мислим да заслужујемо догађај који ће, на својеврстан начин обележити крај средњошколског периода једној генерацији. Једном се може бити представник школе у матурантској селекцији. У Београду постоје трке осмераца, а ми смо фудбал одабрали као спорт где је најлакше направити репрезентацију. Идеја је наишла на добар пријем код свих са којима смо разговарали, добили смо подршку већине школа, Града, окружног фудбалског савеза и то нам је показатељ да смо направили прави корак. Желимо да створимо догађај за памћење који ће трајати деценијама, да као листа са традицијом дугом 72 године, оставимо нешто вредно иза нас – истиче директор “Гласа Подриња” Зоран Живковић.
Учешће на турниру је потпуно бесплатно, нема котизације, а школа победник ће добити пехар који ће у витринама чувати успомену на титулу. Нашем позиву имејлом одазвало се осам средњих школа, шест из Шапца и по једна из Владимираца и Богатића. У договору са њима одређен је датум, пропозиције и систем такмичења. Првобитна идеја била је да турнир траје два дана, али смо због доласка екипа са сеоског подручја одлучили да то ипак буде једнодневна активност. Утакмице трају 2 пута по 10 минута, одмах стартује елиминациони систем, четвртфинале, полуфинале и финале. Екипу чини пет играча у пољу и голман. Правила су малог фудбала, не футсала.
- Ово је тек почетак, у наредној школској години, припреме за наредни турнир почећемо већ од септембра. План је да направимо такмичење и за матуранткиње у неком од спортова ближих њима, могуће су и комбиноване екипе. Ми јесмо организатори, али школе за нас нису само учесници, већ сарадници и партнери на реализацији, те ће све бити одлучено у договору са њима – додаје Живковић.
У наредном броју представићемо распоред и сатницу утакмица, а парове ћемо одредити слободним жребом. За издање листа пред турнир, припремамо и специјалан додатак поводом купа.
Мај ће донети први турнир, трудићемо се да организационо напредујемо из године у годину, а значајне смернице даће нам ово пролеће. Надамо се да стварамо историју, традицију, а сви који наступе имаће причу за децу и унуке како су били део првог КУПА ГЕНЕРАЦИЈЕ. Једна школа биће поносни носилац звања првог шампиона. ВИДИМО СЕ!!!
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa