18. maj 2017.18. maj 2017.
MEDICINAR PRED ISTORIJSKIM DUELOM ZA TITULU

„POMOZITE DA ISPIŠEMO ISTORIJU“

Upravo rečenicu iz naslova izgovaraju rukometašice, stručni štab i uprava šabačkog Medicinara pozivajući navijače da ispune salu Gimnazije i pomognu svojim ljubimicama da posle 29 godina donesu rukometnu titulu u Šabac, a svoju vitrinu obogate peharom kakav do sada tamo nije boravio. Iako se dugo priča o slavlju, najpre ga treba obezbediti na parketu
Jednostavno, o peharu, slavlju, rezultatu koji će zaseniti sve druge, ne može da se ne govori, no u redovima „Medicinara“ žele punu dvoranu i pozivaju navijače da budu, najpre odlučujuća pomoć u obezbeđivanju titule, a potom, ako sve bude kako želimo, i deo velikog slavlja. Jagodina ne zna za uspeh protiv Medicinara ove sezone, ali je umela da namuči Šapčanke, dok poslednji duel u Jagodini nije obeležio rukomet, kako bi trebalo da bude, već arbitri. Ipak, sve to je prošlost, a poslednje kolo jedina sadašnjost i budućnost.
- Ovo je plej of, nije nam rival neka slaba ekipa koja je u borbi za opstanak, već ozbiljan, motivisan tim, ekipa u koju je mnogo uloženo, sa rukometašicama koje pripadaju vrhu domaćeg rukometa. Logično je da postoji pritisak i trema, ali mi imamo izvanredne devojke koje su pune pozitivne energije, optimizma, volje i posvećenosti. Zbog takve hemije, takvog stava, mi smo postigli sve ovo, a sada hoćemo da napravimo i taj odlučujući korak – ističe trener Saša Bošković.
Domaćima je bod dovoljan da osvoje titulu bez obzira na ishod utakmice Naise i Bekamenta.
- Bod nam jeste dovoljan, no nikako ne smemo planirati remi, već moramo težiti pobedi. Igra na nerešeno nije laka ni u fudbalu, a kamoli u rukometu. Takvi pokušaji mnogo češće završe krahom, zato idemo na trijumf. Uz to i titula bi bila još efektnija kada bi bila overena pobedom i stopostotnim prvenstvenim učinkom u Šapcu – dodaje Bošković.
TABELA: 1. MEDICINAR 18; 2. Bekament 16; 3. Naisa 6; 4. Jagodina 4.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa