25. maj 2017.25. maj 2017.
„Rokenrol u kandžama interneta“

Ukapirati trenutak

U sali Kulturnog centra, prošlog četvrtka održana je promocija knjige, „Rokenrol u kandžama iterneta“ proizvod zajedničkog rada veterana rok-novinarstva Branimira Bana Loknera poznatog i kao jednog od diskofila sa najvećom kolekcijom pop i rok izdanja na svim medijima i Predraga Jovanovića, novinara Radio Beograda koji se specijalizovao za teme vezane za internet i nove medije.
-Sinergija računara i rokenrola je jako bitna iz razloga što se naši muzičari bez obzira na to kakvi su svirači loše prezentuju. Nije dovoljno samo biti kvalitetan. To mora neko čuti. Faktički, jedino zajednikim radom društvenih mreža i poštovanjem jedni drugih možemo oboriti na pleća kič i šund - izjavio je Predrag Jovanović.
Knjiga ”Rokenrol u kandžama interneta”, koju čini zbirka razgovora, osvrta i prikaza na teme koje određuje njen naslov, suočava aktere ovdašnje muzičke priče, sastave i izvođače sa njihovim prihvatanjem novog, ali već sveprisutnog načina promocije i prezentacije svojih radova i karijere u novonastalim okolnostima. Takođe pokazuje da prisutvo u on-line medijima predstavlja najvažniji način trasiranja puta i poruke od umetnika do neposrednog konzumenta. Date su različite priče aktera domaće muzičke scene, sastava i izvođača sa njihovim prihvatanjem novog, ali i već sveprisutnog načina promocije i prezentacije svojih radova i karijere u novonastalim okolnostima.
-Posto se stvari menjaju iz godine u godinu, velikom brzinom. Ovo je bilo pravo vreme da se uskoči u jedan kolosek pojašnjenja, zašto promocija putem interneta danas ima jako veliki značaj, a ima sve veći i veći. Jako bitna stavka je da svi ti naši bendovi i izvođači „ukapiraju“ trenutak u kojem žive i u kojem rade. Da shvate koliko mogu da se otvore prema jednom novom mediju koji je pogotovo blizak novim generacijama, koliko se oni snalaze u svemu tome i koliko svoju karijeru mogu tim putem da plasiraju - izjavio je Branimir Bane Lokner.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa