Инфо

25. мај 2017.25. мај 2017.
„Рокенрол у канџама интернета“

Укапирати тренутак

У сали Културног центра, прошлог четвртка одржана је промоција књиге, „Рокенрол у канџама итернета“ производ заједничког рада ветерана рок-новинарства Бранимира Бана Локнера познатог и као једног од дискофила са највећом колекцијом поп и рок издања на свим медијима и Предрага Јовановића, новинара Радио Београда који се специјализовао за теме везане за интернет и нове медије.
-Синергија рачунара и рокенрола је јако битна из разлога што се наши музичари без обзира на то какви су свирачи лоше презентују. Није довољно само бити квалитетан. То мора неко чути. Фактички, једино заједниким радом друштвених мрежа и поштовањем једни других можемо оборити на плећа кич и шунд - изјавио је Предраг Јовановић.
Књига ”Рокенрол у канџама интернета”, коју чини збирка разговора, осврта и приказа на теме које одређује њен наслов, суочава актере овдашње музичке приче, саставе и извођаче са њиховим прихватањем новог, али већ свеприсутног начина промоције и презентације својих радова и каријере у новонасталим околностима. Такође показује да присутво у он-лине медијима представља најважнији начин трасирања пута и поруке од уметника до непосредног конзумента. Дате су различите приче актера домаће музичке сцене, састава и извођача са њиховим прихватањем новог, али и већ свеприсутног начина промоције и презентације својих радова и каријере у новонасталим околностима.
-Посто се ствари мењају из године у годину, великом брзином. Ово је било право време да се ускочи у један колосек појашњења, зашто промоција путем интернета данас има јако велики значај, а има све већи и већи. Јако битна ставка је да сви ти наши бендови и извођачи „укапирају“ тренутак у којем живе и у којем раде. Да схвате колико могу да се отворе према једном новом медију који је поготово близак новим генерацијама, колико се они сналазе у свему томе и колико своју каријеру могу тим путем да пласирају - изјавио је Бранимир Бане Локнер.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa