8. jun 2017.8. jun 2017.
SEDNICA OKRUŽNOG ŠTABA ZA
VANREDNE SITUACIJE

KRUPANj GLAVNA TEMA

Redovna, 20. sednica Okružnog štaba za vanredne situacije održana je u petak. Na dnevnom redu je bila jedna kadrovska izmena, poplave u Krupnju i obuka komandanata Štaba u Beogradu.
Redovni član Štaba je načelnik Policijske uprave, pa je zbog promene na ovoj poziciji i u Štabu ranijeg načelnika Slaviše Spasojevića sada zamenio Zoran Jevđović, novi načelnik PU.
Krajem maja poplave su ponovo zadesile Krupanj. Voda je ušla u desetak kuća i nastale su velike štete na poljoprivrednim usevima.
-Blagovremenim delovanjem i upozoravanjem, preventivnim akcijama i angažovanjem dva tima za spasavanje iz Šapca i Novog Sada, kao i angažovanjem lokalnih štabova na terenu, predupređene su veće štete. Ipak, nije sve bilo moguće sprečiti, s obzirom na karakter bujičnih potoka i količinu padavina, naveo je načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Štaba Dragoslav Milanović.
Na sednici je prezentovan i seminar kom su prisustvovali komandant štaba Milanović i načelnik Štaba mr Fadilj Neziri. Obuku je organizovao Republički štab za vanredne situacije i Nacionalni trening centar.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa