8. jun 2017.8. jun 2017.
BOGATINCI SUPERLIGAŠI

REZULTAT ZA OPŠTINSKU ISTORIJU

REZULTAT ZA OPŠTINSKU ISTORIJU
Prvi put u istoriji, opština Bogatić imaće jednog superligaša u nekom od najpopularnijih kolektivnih sportova. Rukometaši „Mačve“ trijumfom u derbiju izborili su Super B ligu naredne sezone
Beogradski „Rekreativo“ verni je „saputnik“ “Mačve” u svim rangovima gde su nastupali. Utakmice su uvek bile dinamične, neizvesne, dobre, a kada je bilo najvažnije, ne samo da nije izostao trijumf Bogatinaca, već su i živci navijača spašeni ubedljivom pobedom „Harambaša“. Prvo poluvreme čuvalo je neizvesnost, da bi u nastavku, „Mačva“ „razbila“ Beograđane obezvredivši slavlje „Sloge“ u Obrenovcu. Na kraju, „Mačva“ i „Sloga“ po 34 boda, no bolji međusobni duel imao je tim iz Bogatića, što mu je i donelo titulu Prve lige. Treći je „Rekreativo“ sa 32, ostali članovi Prve lige „Centar“ daleko su iza.
- Neverovatan rezultat, ostvarenje za istoriju. U svaki dan, ne samo danas i ove sezone, već sve ove godine trajanja, uloženo je mnogo ljubavi, privrženosti, entuzijazma. Sastavili smo kompaktnu grupu ljudi posvećenu klubu, sjajan stručni štab i sjajne momke koji brane naše boje. Osetili smo da iza nas stoje Bogatinci, ali i Šapčani, znali smo da ne smemo propustiti priliku. Imamo ogromne planove za dalje, ali sve ćemo raditi planski, snovi su tu, žurbe nema, sada slavimo – rekao je predsednik kluba Miloš Stanić.
Za svega pet godina trajanja, klub iz Bogatića domogao se superligaškog ranga od najnižeg. U drugoj godini izborili su prolaz iz Treće lige „Beograd“. Potom im je trebalo po dve i u Drugoj i Prvoj ligi „Centar“ kako bi se dosegao viši rang.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa