29. jun 2017.29. jun 2017.
SEDNICA GRADSKOG VEĆA ŠAPCA

ODLUKA O PROJEKTIMA GRAĐANA

Gradsko veće Šapca usvojilo je predlog rešenja da na mesto načelnika Gradske uprave grada Šapca bude postavljena Jelena Jekić, diplomirani pravnik.
Veće je usvojilo i predlog Odluke o raspodeli i iznosu sredstava za finansiranje projekata koje su predložili građani kroz Participativno budžetiranje u 2017. godini. Odlukom je definisano da će 10 miliona dinara biti podjednako raspoređeno za realizaciju projekata u selima i gradu.
U Šapcu će novac, po želji građana, biti uložen u poboljšanje bezbednosti u saobraćaju (zvučni semafori, pešački prelazi, displeji za merenje brzine), uređenje dečjih igrališta i zelenih površina, uređenje plaže, igrališta i česme na Starom gradu, kao i za javna pomagala i lift na Gradskom bazenu namenjenih osobama sa invaliditetom.
Pocerski Pričinović, Duvanište, Miloševac, Mišar, Culjković, Donja Rumska, Gornja Rumska, Maovi, Petkovica, Majur, Sinošević, Prnjavor, Desić, Grušić, Drenovac, Petlovača, Slepčević, Varna, Lipolist, Jelenča, Dvorište i Zablaće biće bogatiji sadržajima namenjenim za decu, sport i rekreaciju. Novac će biti uložen i za uređenje spomenika u centrima mesnih zajednica, kao i za poboljšavanje infrastrukture na grobljima.
Projekat Participativno budžetiranje sproveden je u Šapcu u toku 2016. godine - građani su predlagali projekte za koje su smatrali da treba da budu finansirani iz budžeta. Nakon toga, prikupljeni predlozi su selektovani, sprovedeno je glasanje i utvrđeno koji su predlozi dobili najviše glasova građana. Pored predloga sa najviše glasova, Gradski tim za participativno budžetiranje vodio se principom pozitivne diskriminacije predlažući da se novac uloži u prilagođavanje prostora osobama sa invaliditetom. U kompletan proces Participativnog budžetiranja uključilo se više od 5.000 Šapčana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa