13. jul 2017.13. jul 2017.
DOLAZE RANIJE DA BI IZBEGLI VRUĆINU
ODGOVOR REPUBLIČKOG FONDA ZDRAVSTVENOG OSIGURANjA

DOLAZE RANIJE DA BI IZBEGLI VRUĆINU

Slika koja je objavljena u prošlom broju Vašeg lista, uz naslov „Redovi ispred Filijale RFZO“ na kojoj se vidi oko 20 lica koja stoje ispred naše poslovne zgrade, nastala je pre početka redovnog radnog vremena Filijale sa stankama. Naime, osiguranici iz nama nepoznatih razloga dolaze pre početka radnog vremena Filijale, često i pre 7 časova i čekaju ispred početak radnog vremena. Pretpostavljamo da su u pitanju osiguranici koji su prinuđeni da dolazak iz okolnih mesta i sela u grad Šabac radi obavljanja administrativnih poslova prilagode autobuskom redu vožnje ili su u pitanju stariji osiguranici koji dolaze ranije kako bi u hladnijem delu dana, pre vrućina završili sve poslove i vratili se kućama.
U Filijali Šabac su svi zaposleni maksimalno angažovani i posvećeni radu sa strankama - osiguranicima. Svakodnevni rad sa strankama (“šalterski posao”) u sedištu Filijale obavlja minimalno 9 zaposlenih. Zbog ograničenog prostora u šalter sali deo poslova je sa šaltera izmešten i isti obavljaju zaposleni u kancelarijama.
Rad sa strankama se ne obavlja samo na šalterima, već na više mesta u sedištu filijale u Šapcu, i to u:
- kacelariji br. 2 (prijem jednog dela predmeta za Lekarsku komisiju),
- kancelariji br. 4 (izdavanje kartica zdravstvenog osiguranja),
- kancelariji br. 5 (slanje kartica zdravstvenog osiguranja na kućnu adresu osiguranika),
- kancelariji br. 6 (obračun naknade zarade),
- kancelariji br. 7 (rešavanje svih spornih i složenijih predmeta koji se pojave u toku dana),
- kancelariji br. 8 (složeniji poslovi sa osiguranicima, prijem predstavnika poslodavaca i knjigovodstvenih agencija, postupanje po zahtevima osiguranika i poslodavaca koji su upućeni elektronskom poštom ili putem redovne pošte),
- kancelariji broj 23 (poslovi inostranog osiguranja).
Po potrebi i u skladu sa tekućim poslovima, svi zaposleni iz kancelarija silaze na šaltere kako bi se izašlo strankama u susret i iste brže obavile poslove vezane za zdravstveno osiguranje.
Srdačan pozdrav.
RFZO

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa