13. jul 2017.13. jul 2017.
ODNOS PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI
OTVORENA IZLOŽBA EKO FOTO 2017 U KULTURNOM CENTRU

ODNOS PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

Izložba umetničkih fotografija EKO FOTO 2017 - Odnos prema životnoj sredini, otvorena je u ponedeljak, u galeriji Kulturnog centra. Postavku je organizovao Centar za foto talente Beograd, pod pokroviteljstvom Fotografskog saveza Srbije.
- U svom dvanaestom izdanju, izložba EKO FOTO - Odnos prema životnoj sredini gostuje u Šapcu peti put. Smatram da se za to vreme podigla svest o potrebi da zaštitimo životnu sredinu u našem gradu, zahvaljujući aktivizmu Zelenih Šapca. Gledajući kroz objektiv fotoaparata slike našeg nemara prema nama samima, jača naša rešenost da realizujemo što više zelenih ideja. Ne mogu da ne primetim da bi boravak u Šapcu, na ovako visokim temperaturama, bio znatno prijatniji da u njemu ima više zelenila. I dalje ćemo nastojati da se beton zameni zelenim površinama i da zgrade dobiju biljne fasade, istakao je dr Dejan Pavlović, predsednik Zelenih Šapca, koji je u Organizacionom odboru Izložbe.
Na konkurs za postavku pristiglo je sto četrdeset fotografija od trideset i četiri autora. Žiri u sastavu: Gordan Pomorišac MF FSS i Branko Ignjatović KMF FSS, odabrali su sedemdeset tri fotografije trideset i četiri autora. Prva nagrada za kolekciju fotografija pripala je Maji Stošić, druga Vladimiru Ćurčinu, a treća Branislavu Brkljaču. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je Slobodan M. Pajić, drugu Nenad Borojević, a treću Jelica Milentijević.

M.F.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa