27. jul 2017.27. jul 2017.
„TRKA MIRA 2017“ ŠABAC – KUP SRBIJE U DALjINSKOM PLIVANjU

BUDUĆNOST I SADAŠNjOST DALjINSKOG PLIVANjA

Tokom vrelog leta Šapčani osveženje traže u Savi, a oni koji vole plivačka takmičenja imaće priliku da u nedelju, na svojoj reci, uživaju u pet trka Kupa Srbije u daljinskom plivanju. Organizatori očekuju oko 200 plivača
Svakako najvažnija trka i nadmetanje od kojeg se očekuje najviše biće borba za bodove u Kupu Srbije na 4.500 metara. Oko 11 sati startovaće najbolji plivači “daljinci” u Srbiji, a cilj je kao i svake godine na plaži Stari grad. Osim u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji, učesnici će se nadmetati u čak 17 starosnih kategorija, od dece uzrasta do 10 godina, do veterana starijih od 75 godina.
Ipak, pomenuta trka će zatvoriti bogat program manifestacije, ali ne bi trebalo propustiti revijalne trke budućih plivačkih zvezda Srbije. Od devet do deset sati otvorena je mogućnost prijava, a od 10:15 počinju revijalne trke na kraćim distancama. Trebalo bi da nastupi oko 30 plivača iz Šapca, članova PK “Delfin” i plivačke sekcije VK “Šabac”. Oni koji već nisu, mogu u nedelju upoznati i deo članova mlađih kategorija Kajak kluba “Zorka”, aktuelne šampione Srbije u svom uzrastu. Organizator “Trke mira 2017” je Klub daljinskog plivanja “Trka mira” Šabac i Turistička organizacija Šapca.
- Pozivam moje Šapčane da dođu u velikom broju i da uživaju. Kraj reke je uvek lepše, a za njih će nastupiti najbolji predstavnici ovog sporta u Srbiji, upoznaće budućnost naše zemlje u daljinskom plivanju. Biće i trke na 100, 200, 400 i 1.200 metara, biće kajakaši i siguran sam da uživanje ne može izostati – istakao je zamenik predsednika KDP “Trka mira” Milorad Rajšić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa