3. avgust 2017.3. avg 2017.
POMOĆ KOJA mnogo ZNAČI
Dodeljene kuĆe izbeglicama
iz Hrvatske i Bosne

POMOĆ KOJA mnogo ZNAČI

Grad Šabac je uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije donirao devet montažnih kuća izbeglicama iz Hrvatske i Bosne. U okviru celog projekta na nivou države je dodeljeno 120 kuća a potpisivanje zapisnika o primopredaji ovih 9 u Šapcu je obavljeno 1. avgusta u Gradskoj upravi.
Da je ovaj program od velike pomoći, potvrđuju i dobitnici kuća. Jedan od njih je i Jovo Jokić koji je još ’93. godine izbegao iz Bosne a sada živi u Slepčeviću.
-U Bosni sam izgubio sve a ovde živim u maloj kućici u kojoj jedva mogu da se uspravim tako da mi ova pomoć mnogo znači. Nova kuća ima 36 kvadrata. Ponovo sam se rodio - kaže Jovo i dodaje da sada konačno ima gde da spava, mada njemu i njegovoj ženi i dalje problem pravi činjenica da ne primaju penziju i nemaju nikakvu platu.
Pored njega i Željko Trivanović kaže da mu ova pomoć od grada mnogo znači. On je rekao da je u Srbiju došao ’95. godine i sada živi na Triangli u jednoj oronuloj staroj kući. Kuća koju je dobio od grada mu mnogo znači jer će u njoj moći da živi normalno sa svojom majkom.
Projekte poput ovog i brojne druge programe za izbeglice i interno raseljena lica grad Šabac realizuje već godinama unazad. Pored toga, Komesarijat za izbeglice i migracije dodeljuje svake godine jednokratne pomoći, ogrev i pakete hrane za najugroženije izbeglice i interno raseljena lica na teritoriji grada Šapca.
K. A.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa