Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
ПОМОЋ КОЈА много ЗНАЧИ
Додељене куЋе избеглицама
из Хрватске и Босне

ПОМОЋ КОЈА много ЗНАЧИ

Град Шабац је уз подршку Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије донирао девет монтажних кућа избеглицама из Хрватске и Босне. У оквиру целог пројекта на нивоу државе је додељено 120 кућа а потписивање записника о примопредаји ових 9 у Шапцу је обављено 1. августа у Градској управи.
Да је овај програм од велике помоћи, потврђују и добитници кућа. Један од њих је и Јово Јокић који је још ’93. године избегао из Босне а сада живи у Слепчевићу.
-У Босни сам изгубио све а овде живим у малој кућици у којој једва могу да се усправим тако да ми ова помоћ много значи. Нова кућа има 36 квадрата. Поново сам се родио - каже Јово и додаје да сада коначно има где да спава, мада њему и његовој жени и даље проблем прави чињеница да не примају пензију и немају никакву плату.
Поред њега и Жељко Тривановић каже да му ова помоћ од града много значи. Он је рекао да је у Србију дошао ’95. године и сада живи на Триангли у једној оронулој старој кући. Кућа коју је добио од града му много значи јер ће у њој моћи да живи нормално са својом мајком.
Пројекте попут овог и бројне друге програме за избеглице и интерно расељена лица град Шабац реализује већ годинама уназад. Поред тога, Комесаријат за избеглице и миграције додељује сваке године једнократне помоћи, огрев и пакете хране за најугроженије избеглице и интерно расељена лица на територији града Шапца.
К. А.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa