6. januar 2011.6. jan 2011.
U ŠAPCU ODRŽANA 12. SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

USVOJENA ODLUKA O BUDžETU

Pred sam kraj protekle godine, 30. decembra, odbornička većina u Skupštini grada Šapca usvojila Odluku o budžetu za 2011. godinu. Vladajuće stranke tvrde da je budžet dobro izbalansiran i da će pokrenuti razvoj Šapca, a opozicija u gradskoj Skupštini oštro kritikuje vlast i tvrdi da se nenamenski i nedomaćinski troše narodne pare. Skupština Grada na poslednjoj sednici u ovoj godini usvojila i izveštaj o radu Predškolske ustanove „Naše dete“ i plan rada ove ustanove za 2011. godinu, kao i niz odluka iz oblasti reguл
Na poslednjoj sednici u protekloj godini, koja je održana na samom kraju godine, u četvrtak, 30. decembra 2010, Skupština Grada Šapca razmatrala je niz pitanja iz svoje nadležnosti, među kojima je, svakako, najvažnije pitanje bila Odluka o budžetu za narednu 2011. godinu. Usvajanjem ove odluke, vladajuća većina u Skupštini uspela je da obezbedi redovno finansiranje aktivnosti koje se na području grada obezbeđuju iz budžeta i da izbegne restriktivno privremeno finansiranje.

Odlukom o budžetu planirano je da Grad Šabac u narednoj godini kroz različite oblike budžetskog finansiranja prikupi 2.479. 573.000 dinara. Odlukom je predviđeno da se ova sredstva namenski troše za rashode za zaposlene, za korišćenje usluga i roba, za otplate kamata, za subvencije, za donacije i transfere, za naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta i za ostale rashode, za izdatke za nefinansijsku imovinu i za otplatu glavnice. Planirani rashodi iznose 2. 479.573.000 dinara, što znači da će se ukupna budžetska potrošnja u narednoj godini u dinar slagati sa planiranim prihodima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa