14. septembar 2017.14. sep 2017.
Vežbanje se isplati
ČLANOVI GRUPE “NO FIRE”, UČENICI
MUZIČKE ŠKOLE, SNIMILI SPOT

Vežbanje se isplati

Šabački muzički bend “No Fire”, čiji sastav čine učenici Muzičke škole “Mihailo Vukdragović” objavio je spot za pesmu “Hey school”. Pesma, nastala zajedničkim radom profesora Stevana Jovića i dece, snimljena je u studiju Albatross Records, dok je za spot zaslužna produkcija Videal Media. Rok sekcija u okviru Muzičke škole u Šapcu, dala je “prostor” učenicima da pored klasične muzike i školskog plana i programa, rade nešto drugačije i nesvakidašnje.
Zahvaljujući kreativnosti i posvećenosti profesora Jovića, Teodora Tomić, Ognjen Đurđević, Strahinja Pavlović, Đorđe Simić, Sara Simić i Konstantin Bečejić dobili su priliku da svoj talenat predstave široj populaciji.
-Pre godinu dana, svim učenicima iz moje klase, zadao sam domaći zadatak - da svako od njih napiše neku svoju kompoziciju ili pesmu. Priča je tako krenula… Bez obzira na uzrast, smatram da je vrlo važno za jednog umetnika, muzičara da stvara svoja dela i da nije dovoljno samo izvoditi kompozicije drugih autora. Mnogi veliki kompozitori poput Mocarta, Betovena ili Bramsa, već sa deset godina komponovali su simfonije i koncerte. Ova deca su shodno svojim mogućnostima uradila izvanredan posao. Svako je nešto drugačije napisao, i to je za mene bila potvrda da oni to mogu i da imaju tu kompozitorsku žicu u sebi. Stoga sam odlučio da ih okupim i da napravimo rok bend – objašnjava Stevan Jović.
Tekst pesme, napisao je šabački književnik Ivan Glišić, a inspiracija za stvaranje prvenca, nalazi se u školi.
-U prvom delu pesme deca se pomalo žale na domaće zadatke i teške rančeve. No, u drugom delu pesme, sledi pomirenje, jer bez škole oni se ne bi ni sastali, ne bi osnovali bend, ne bi se desile simpatije i mnoge druge prelepe stvari. U toku spota, u jednom trenutku, svirku prekida ozloglaseni profesor, koji na iznenađenje svih uzima gajde, svira solo, i priključuje se žurci! To je simboličan momenat koji ukazuje na to da je škola ipak mesto gde su se svima nama, koliko god da je ponekad bilo teško, ipak desile neke od najlepših stvari u životu, kojih se uvek sa radošću sećamo i prepričavamo - ističe Jović.
Za mlade muzičare činjenica da su snimili pesmu i spot predstavlja jednu veliku satisfakciju, ali i potvrdu da se isplati biti vredan, posvećen i vežbati svaki dan. Najmlađi šabački bend nastaviće sa pravljenjem muzike spontano kao i do sada, a ono što je najvažnije prema rečima Stevana Jovića, trudiće se da šalju kvalitetne i pametne poruke mladim generacijama u Srbiji i svetu.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa