14. decembar 2017.14. dec 2017.
Posebno po kvalitetu
Održano 15. takmičenje baletskih studija Srbije

Posebno po kvalitetu

U subotu, 3. decembra na velikoj sceni Šabačkog pozorišta održano je 15. takmičenje baletskih studija Srbije. Ranijih godina takmičenje se održavalo u Vršcu, Zrenjaninu, Požarevcu, Čačku, Subotici, Kovinu, Beogradu. Poslednje četiri godine održava se u Šapcu. Baletsko takmičenje ustanovilo je Udruženje baletskih umetnika Srbije na predlog Centra za igru.
Polaznici baletskih studija i učenici baletskih škola takmičili su se u starosnim i takmičarskim kategorijama i igračkim stilovima koje priznaje i podržava obrazovni sistem u našoj zemlji.
Tročlani žiri je radio u sledećem sastavu: Gabriela Teglaši, predsednik Udruženja baletskih umetnika Vojvodine, Biljana Knežević, član predsedništva Udruženja baletskih umetnika Srbije i Slavica Štrljić, sekretar Udruženja baletskih umetnika Srbije.
Ovogodišnje baletsko takmičenje, po oceni žirija se izdvojilo po kvalitetu zahvaljujući Ljubiši Nikoliću, jer je izvršio selekciju i uputio poziv onim studijima koja su imala zapažene rezultate. Takmičile su se balerine iz baletskih studija i baletskih škola i to: baletska škola Centra za igru Šabac, Centar za savremenu umetničku igru Idea i baletski centar Ane Pflug.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa