7. jun 2018.7. jun 2018.
POKRAJINSKO PRE PAUZE
BOKS

POKRAJINSKO PRE PAUZE

Četiri boksera Mačve nastupila u finalu Kupa regiona i doprinela trijumfu reprezentacije BS Vojvodina. Ostvarene dve pobede i dva poraza. Pre letnje pauze sledi Prvenstvo Vojvodine
Bokserska sezona znatno je bogatija od promena u Bokserskoms avezu Srbije, a pre letnje pauze, najbolje boksere sa područja BS Vojvodine, očekuje pokrajinsko prvenstvo u Somboru. Ovo takmičenje zaokružiće niz takmičenja od pojedinačnih prvenstava države, Lige mladih Vojvodine i prethodnog vikenda održanog finala Kupa regiona, prvog takmičenja koje je ustanovio aktuelni predsednik Saveza Nenad Borovčanin.
-Bokseri i treneri će pamtiti mečeve, medalje, rivale, ali pre svega je važno zadovoljstvo koje nosi svaki ljubitelj boksa i bokserski radnik Srbije. Radujemo se novim treninzima, takmičenjima jer osećamo da naš sport ide u pravom smeru i želimo da budemo deo toga. Finale Kupa regiona je organizovano na najvišem nivou, iako je bilo nekoliko stotina učesnika, bio je to divan dan i onda mečevi na otvorenom pred hiljadama navijača, to je nešto neopisivo i nešto što se ne pamti decenijama kod nas – rekao je trener “Mačve” i član stručnog štaba reprezentacije Vojvodine Slobodan Mitrović.
U velikom finalu Kupa regiona Srbije Vojvodina je ubedljivo pobedila Šumadiju 18:12, a u sastavu šampiona bila su i četiri boksera šabačkog tima. “Mačva” je na ovaj način ponela epitet ekipe sa najviše reprezentativaca u finalu. Mile Jovanović (školarac) otvorio je program sigurnim trijumfom nad Ignjatovićem 3:0, dok je na startu borbi juniora Semiz Aličić je nadjačao Janjića 3:0. Kod mladih nastupili su Rade Joksimović i Aleksandar Mijailović. Joksimović je izgubio od Jovanovića (KG) 0:3, dok je Mijailović bio bolji u prvoj rundi protiv Jovanovića, ali je zbog povrede morao da preda meč.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa