Berza

  • aero 805 ⚫ 0,00%
  • jesv 6.350 ▲ 0,95%
  • mtlc 1.900 ▼ -2,06%
  • niis 678 ▼ -0,29%
  • tigr 51 ⚫ 0,00%
  • trgom 955 ▲ 0,32%
  • vbse 2.950 ▲ 5,77%
  • vpdu 24.001 ▼ -9,45%
(9. avgust 2018.)
GRADONAČELNIK ŠAPCA U POSETI ŠTITARU

ADAPTACIJA AMBULANTE

ADAPTACIJA AMBULANTE
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je u utorak Štitar gde je u toku rekonstrukcija zgrade u kojoj se nalazi ambulanta. Rekonstrukcija krova i postavljanje nove stolarije počelo je prošle nedelje, a za te namene opredeljeno je 800.000 dinara.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović istakao je u razgovoru sa predstavnicima Saveta mesne zajednice i meštanima da je ponosan na činjenicu da u Šapcu ljudi sami odlučuju kako će trošiti novac od poreza na imovinu.
-Na taj način meštani odlučuju šta su im prioriteti. S obzirom na to da sami odlučuju o tome na šta će trošiti novac od poreza na imovinu, smatram da donose najbolje odluke. Dok u drugim gradovima gradonačelnici odlučuju da li će da prave kućice za vrapce ili da kupe skupu novogodišnju rasvetu, u Šapcu ne odlučuje jedan čovek već građani - istakao je Zelenović i dodao da je ponosan na Štitarce koji su se prvi pripremili za ovogodišnje referendume i već u prvoj polovini godine odlučili šta treba da se sredi u njihovom selu.
Predsednik saveta Mesne zajednice “Štitar” Dušan Tufegdžić istakao je da je stanje u kom se Dom kulture pre sanacije krova i stolarije nalazio u katatsrofalnom stanju. Radovi teku odličnom dinamikom te se povratak lekara u ambulantu očekuje za deset dana.
-Objekat je star i u njega se nije ulagalo decenijama. Kada smo otvorili zidove, skinuli stolariju i krov, videli smo da su potrebni i dodatni radovi. Dakle, mora se raditi struja, kao i nove pločice na određenim delovima zgrade – istakao je Tufegdžić i apelovao na sve stanovnike Štitara i ostalih 59 mesnih zajednica da počnu redovno da plaćaju porez.
-Ovakvi primeri pokazuju da se sve izglasano i uradi. Apelujem na sve da plate poresz na imovinu, jer je to jedini porez koji se odmah vraća njihovom selu i pruža im mogućnost da odluče kako će ga potrošiti – istakao je Tufegdžić.
Mesna zajednica “Štitar” je prva koja se neposredno izjašnjavala o trošenju novca od poreza na imovinu u ovoj godini. Savet mesne zajednice “Štitar” izdvojio je četiri projekta koji su izglasani na referendumu u maju. Osim predloga za adaptaciju ambulante, izglasali su da se 400.000 dinara opredeli za izgradnju pešačke staze u ulici Dušana Lončara, 295.000 dinara za omladinu, sport i kulturu, a 780.285 dinara za uređenje atarskih puteva.

K.J.

Najnoviji broj

7. novembar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa