23. jun 2011.23. jun 2011.
IDOLI MLADIH U ŠAPCU

ESTRADA U SENCI SPORTA

Mladima u Šapcu idoli modni kreatori, manekenke, žene fudbalera i sportisti
Početkom 2011. godine na Kurirovom sajtu objavljeni su rezultati istraživanja koje je finansirao Fond za otvoreno društvo gde je 40 odsto ispitanika kao svoje idole navelo sportiste ( Novaka Đokovića, Jelenu Janković, Vlade Divca, Milorada Čavića...), 28 odsto velike naučnike (Nikolu Teslu, Mihajla Pupina...) i istorijske ličnosti ( Josipa Broza Tita, cara Dušana, Karađorđa...). Za 15 odsto mladih su najveći uzori sveštena lica ( patrijarh Pavle, Sveti Sava...), dok 11 odsto njih obožava heroje ratova s početka devedesetih ( Ratka Mladića, Željka Ražnatovića Arkana, Radovana Karadžića...). Neizostavnoj estradnoj sceni se priklonilo nešto manje od 10 odsto ispitanika (idoli su : Svetlana Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Severina...).
Ovi rezultati su dobijeni na osnovu istraživanja obavljenog tokom 2010. godine na uzorku od oko 1500 mladih širom Srbije uzrasta od 15 do 29 godina.
Na ovu temu razgovarali smo sa mladima u Šapcu i saznali ko su ljudi kojima se oni dive i nazivaju ih svojim idolima. Jasno nam je da smo kao narod skloni idolopoklonstvu, neizmernoj brizi o javnim ličnostima, njihovim problemima, globalnim, ali i komšijskim... važno je samo da su naši, gurniti pod tepih, ušuškani i dobro sakriveni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa