Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
ИДОЛИ МЛАДИХ У ШАПЦУ

ЕСТРАДА У СЕНЦИ СПОРТА

Младима у Шапцу идоли модни креатори, манекенке, жене фудбалера и спортисти
Почетком 2011. године на Курировом сајту објављени су резултати истраживања које је финансирао Фонд за отворено друштво где је 40 одсто испитаника као своје идоле навело спортисте ( Новака Ђоковића, Јелену Јанковић, Владе Дивца, Милорада Чавића...), 28 одсто велике научнике (Николу Теслу, Михајла Пупина...) и историјске личности ( Јосипа Броза Тита, цара Душана, Карађорђа...). За 15 одсто младих су највећи узори свештена лица ( патријарх Павле, Свети Сава...), док 11 одсто њих обожава хероје ратова с почетка деведесетих ( Ратка Младића, Жељка Ражнатовића Аркана, Радована Караџића...). Неизоставној естрадној сцени се приклонило нешто мање од 10 одсто испитаника (идоли су : Светлана Цеца Ражнатовић, Јелена Карлеуша, Северина...).
Ови резултати су добијени на основу истраживања обављеног током 2010. године на узорку од око 1500 младих широм Србије узраста од 15 до 29 година.
На ову тему разговарали смо са младима у Шапцу и сазнали ко су људи којима се они диве и називају их својим идолима. Јасно нам је да смо као народ склони идолопоклонству, неизмерној бризи о јавним личностима, њиховим проблемима, глобалним, али и комшијским... важно је само да су наши, гурнити под тепих, ушушкани и добро сакривени.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa