23. jun 2011.23. jun 2011.
RUŽE LIPOLISTA

OSMESI VREDNI TRUDA

Na 17. festivalu ruža održanom krajem prošle sedmice u Lipolistu prvo mesto osvojio rasadnik “Topalović“. Na takmičenju u izradi cvetnih aranžmana srednjih poljoprivrednih škola iz Srbije, trijumfovali šabački tehničari hortikulture, dok je najlepši aranžman od cvetova ruže imao rasadnik “Stamenić“. Nagrada za proizvodnju manjih asortimana ruža pripala je rasadniku “Perić“. Ovogodišnji prsten prijateljstva dobila Ljiljana Čurović
Festival nikada nije bio bolji. Izložba cveća je divna. Takmičenje škola u aranžiranju nam je doveo goste iz cele Srbije, imamo i goste iz inostranstva. Nasmejana lica ljudi, naših dragih posetilaca najbolje govore o tome da je sve ovo vredelo truda ““ istakao je ispred organizatora festivala Milan Topalović iz Lipolista. Ovo bi ujedno bile reči koje najbolje opisuju atmosferu prilikom završnice 17. Festivala „Ruže Lipolista“.
Pored tradicionalno bogatog kulturno umetničkog programa, izložbe cveća, parade fijakera i izbora najlepših zaprega, po prvi put ove godine je održano takmičenje u izradi aranžmana od cveća učenika srednjih poljoprivrednih škola iz Srbije. U konkurenciji od osam ekipa, najbolja je bila šabačka Srednja poljoprivredna škola.
-Naša škola na ovom festivalu učestvuje svake godine. Danas je po prvi put održano takmičenje učenika smera horti kulture u pravljenju cvetnih aranžmana i izuzetno mi je drago jer su naši učenici u ozbiljnoj i jakoj konkurenciji od osam ekipa osvojili prvo mesto. Mada, moram priznati da ovakav uspeh ne iznenađuje, jer su ovo učenici koji su do sada osvojili veliki broj nagrada i priznanja na sličnim manifestacijama širom Srbije ““ rekao je direktor Srednje poljoprivredne škole iz Šapca Predrag Savić, i napomenuo da su ovakvi događaji odlična prilika za promociju same škole i stvaranje novih kontakata među učenicima i profesorima iz cele države.
Dodeljene su i tradicionalne festivalske nagrade. Za najbolji rasadnik proglašen je rasadnik “Topalović“ iz Lipolista, drugo mesto u ovoj kategoriji pripalo je Radu i Biljani Ivanović, a treće rasadniku “Mijailović“ iz Lipolista. Nagrada za proizvodnju manjih asortimana ruža pripala je rasadniku “Perić“, dok je najlepši aranžman od cvetova ruže imao rasadnik “Stamenić“ iz Lipolista“. Nagrade najuspešnijima dodelila je zamenica gradonačelnika Šapca Jasminka Ristivojević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa