Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
РУЖЕ ЛИПОЛИСТА

ОСМЕСИ ВРЕДНИ ТРУДА

На 17. фестивалу ружа одржаном крајем прошле седмице у Липолисту прво место освојио расадник “Топаловић“. На такмичењу у изради цветних аранжмана средњих пољопривредних школа из Србије, тријумфовали шабачки техничари хортикултуре, док је најлепши аранжман од цветова руже имао расадник “Стаменић“. Награда за производњу мањих асортимана ружа припала је расаднику “Перић“. Овогодишњи прстен пријатељства добила Љиљана Чуровић
Фестивал никада није био бољи. Изложба цвећа је дивна. Такмичење школа у аранжирању нам је довео госте из целе Србије, имамо и госте из иностранства. Насмејана лица људи, наших драгих посетилаца најбоље говоре о томе да је све ово вредело труда ““ истакао је испред организатора фестивала Милан Топаловић из Липолиста. Ово би уједно биле речи које најбоље описују атмосферу приликом завршнице 17. Фестивала „Руже Липолиста“.
Поред традиционално богатог културно уметничког програма, изложбе цвећа, параде фијакера и избора најлепших запрега, по први пут ове године је одржано такмичење у изради аранжмана од цвећа ученика средњих пољопривредних школа из Србије. У конкуренцији од осам екипа, најбоља је била шабачка Средња пољопривредна школа.
-Наша школа на овом фестивалу учествује сваке године. Данас је по први пут одржано такмичење ученика смера хорти културе у прављењу цветних аранжмана и изузетно ми је драго јер су наши ученици у озбиљној и јакој конкуренцији од осам екипа освојили прво место. Мада, морам признати да овакав успех не изненађује, јер су ово ученици који су до сада освојили велики број награда и признања на сличним манифестацијама широм Србије ““ рекао је директор Средње пољопривредне школе из Шапца Предраг Савић, и напоменуо да су овакви догађаји одлична прилика за промоцију саме школе и стварање нових контаката међу ученицима и професорима из целе државе.
Додељене су и традиционалне фестивалске награде. За најбољи расадник проглашен је расадник “Топаловић“ из Липолиста, друго место у овој категорији припало је Раду и Биљани Ивановић, а треће расаднику “Мијаиловић“ из Липолиста. Награда за производњу мањих асортимана ружа припала је расаднику “Перић“, док је најлепши аранжман од цветова руже имао расадник “Стаменић“ из Липолиста“. Награде најуспешнијима доделила је заменица градоначелника Шапца Јасминка Ристивојевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa