14. novembar 2019.14. nov 2019.
Zeleno svetlo predlogu plana državnog puta Šabac-Loznica
TRIDESET PRVA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Zeleno svetlo predlogu plana državnog puta Šabac-Loznica

Od 16 tačaka dnevnog reda, koliko ih je bilo prošlog utorka održanoj redovnoj 31 sednici Skupštine opštine Bogatić izdvajamo prvo usvajanje predloga odluke o drugoj izmeni i dopuni odluke o budžetu ove lokalne samouprave za tekuću godinu sa projekcijom za narednu i 2021. kao i predloga odluke o usvajanju plana detaljne regulacije državnog puta Šabac-Loznica u opštini Bogatić i puta istog reda Slepčević-Granični prelaz Badovinci.
Prvi predlog obrazložila je Olivera Maštrapović iz odeljenja za privredu i finansije, dok komentara i pitanja odbornika nije bilo.
Povodom drugog u ime predlagača obrazloženje je dao diplomirani prostorni planer Dragan Josipović, dok primedbe upućene najviše iz mesne zajednice Badovinci nadležni nisu prihvatili. Njih je detaljnije obrazložio odbornik iz Badovinaca Aleksandar Ilijašević, ističući da se za put “troši” dosta poljoprivrednog zemljišta ali i drugih materijalnih dobara. On se interesovao da li će izgradnjom nadvožnjaka ili “petlji”, deo problema biti rešen.
Planom detaljne regulacije u polaznim osnovama se između ostalog kaže da će izgradnjom državnog puta Šabac-Loznica i Slepčević-granični prelaz Badovinci direkno doprineti bržem razvoju obuhvaćenog dela regiona zapadne Srbije i jedinica lokalne samouprave koje se neposredno vezuju za ovaj koridor.
Cilj izrade plana je definisanje površina javne namene koridora državnog puta, neophodne infrastrukturne mreže koja će se naći u koridoru, zaštita postojećih mreža sa kojima se planirani koridor ukršta, definisanje pravila uređenja i građenja u okviru obuhvata plana.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa