12. decembar 2019.12. dec 2019.
ŠAPČANI OD ZLATA
BOKS: ZLATNA RUKAVICA

ŠAPČANI OD ZLATA

Dobru boksersku sezonu šabačkog boksa, na pravi način su zaokružila dva trenutno najjača imena plemenite veštine našeg grada i velike nade svih ljubitelja boksa u budućnosti. SEMIZ ALIČIĆ i OMER AMETOVIĆ, dva predstavnika, dva omladinca, dve zlatne medalje na jednom od najjačih turnira u Evropi za kategoriju omladinaca, „Zlatnoj rukavici“ ove godine priređenoj u Leskovcu.
U težinski lakšoj kategoriji, do 52 kg, OMER AMETOVIĆ, treći junior 2018. i treći omladinac Evrope 2019. godine odbranio je titulu u svojoj kategoriji. Polufinalni žreb doneo mu je za rivala reprezentativca Bosne, a posle trijumfa, savladan je u finalu Makedonac Džemaili 3:0. Osim zlata Ametović, član kluba „Živorad Rajšić“ osvojio je i priznanje za najboljeg tehničara turnira.
SEMIZ ALIČIĆ, reprezentativac iz redova „Mačve“, juniorski šampion Evrope iz 2018. godine, borio se u kategoriji do 56 kg i dominantno osvojio zlato. Polufinalni meč je bio neravnopravan duel, gde je popularni „Pinja“ dominirao od prvog gonga i prekidom savladao reprezentativca Bosne, a u finalu, u jednom od najboljih mečeva Revije, boksovao je protiv Arsića iz Niša. Slavio je Aličić preglasavanjem 2:1, iako je ocena svih da je realno trebala biti jednoglasna pobeda člana Mačve.
Na „Zlatnoj rukavici“ su se borili i reprezentativci: Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa