14. jul 2011.14. jul 2011.

NOVINARSKA REGATA

U organizaciji beogradskog društva “Kraljevski red vitezova“ društva iz Raške “Spust bez granica“ i TO Raška u Raškoj, prošlog vikenda je održana novinarska regata ili splavarenje rekom Ibrom, pod nazivom regata „Tvrđava“.
Potpisnik ovih redova, koji se bavi ad hok novinarstvom, pre svega na ekološke teme, u ovom listu i u drugim listovima, dobio je poziv, s obzirom i da pored toga vodi ekološku organizaciju koja između ostalog, ima zadatak da zaštiti prirodne i kulturne vrednosti. Ovim je nezvanično predstavljao i ovoj list i svoju organizaciju.
Na regati su učestvovali novinari iz beogradskih listova i u manjem broju iz unutrašnjosti. Zašto se nisu odazvali u većem broju, to je možda više odraz ekonomskog položaja medija, iako je ovom prilikom sve bilo besplatno. Mislim, da uvek moramo imati u vidu onu uzrečicu koja je malo otrcana “Upoznaj domovinu da bi je više voleo“ ili kinesku “Bolje jednom videti nego sto puta čuti“. Pošto naši građani iz poznatih rezloga sve manje putuju, zadatak medija je i taj, da im približi deo tih događanja ili mesta u kojima novinari borave, pogotovu što se mi nalazimo u takvom području gde takvih regata nema, a one sigurno postaju izazov za mlade, ali ne samo za njih, jer i tu učimo i hrabrosti, jer je ovaj život pun vrtloga i virova, koje moramo tokom ovog našeg života savladati, ako hoćemo da budemo uspešni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa