8. septembar 2011.8. sep 2011.
IZMEĐU REDOVA

JESEN 011

Jesen 011. reklo bi se ni po čemu se ne razlikuje od prethodnih. Sprema se ogrev, zimnica, đaci kreću u školu... Doduše školovanje počinje ovog puta bez štrajka prosvetara, što izaziva čuđenje kako učenika tako i roditelja, jer po onoj narodnoj “Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji“, mora se i tu malo talasati, negde će ih sačekati.
Ove jeseni neće biti ni uobičajenih vojničkih ispraćaja jer od proleća ove godine nema služenja vojnog roka u zemlji Srbiji, naravno po odluci naše zemaljske vlade. E sad, nema više ni onih pesama “Rado Srbin ide u vojnike“, ni pozdrava i želja na radio talasima, ni kafanskih ili podšatorskih ispraćaja pa ni onih natpisa na bioskopima ili stadionima “Besplatno za decu i vojnike“. Sad je vojska plaćena u zemlji u kojoj većina naroda ne prima platu. Pa se stoga mole eventualni neprijatelji da sve to imaju u vidu.
Kraj leta obeležila je suša. I ništa nam nije bilo. Presušili smo ranije.
Onim najmlađim učenicima naša zemaljska vlast deli besplatne udžbenike. Kada završe sve te silne škole, dobiće i besplatan posao.
A Srbi u Crnoj Gori uče srpski jer moraju. Crnogorci u Srbiji govore crnogorski, i ako ne moraju.
Ako je stari evropski svet bio tu kod nas, kako tvrde oni koji su se neki dan okupili na drevnim rimskim iskopinama, šta smo mi onda radili tolike vekove kada tek sad treba da nas priznaju evropejcima.
Sad kad vidimo šta se dešava u pojedinim zemljama na tamo bliskom i daljem istoku, shvatamo da je dobro što smo mi to na vreme pregurali. Ako jesmo.
I ove jeseni raspravljaćemo o pederima, dizvinete gejevima. Sprema se parada u prestonici zemlje. Ko o čemu, k... o poštenju.
Šabac je nekako, prepoznatljiv ovih dana. Radovi na kolovozu krenuli su još od silaska sa mosta i prate putnike kroz većinu važnijih ulica. Neko je odlučio da sve to raskopa istovremeno i time proveri već uhodanu šabačku snalažljivost u prolasku kroz grad.
Doduše i to je u duhu tradicije, raskopane ulice i do sada su obeležavale septembar. A u septembru je u varoši zbog raznoraznih obaveza, događaja i manifestacija, bar toliko ljudi koliko u njemu živi. Pa što onda i da ne kopaju, neka gosti vide da ovde ima vrednih ljudi.
Rubrika “Između redova“, evo, ponovo je među slovima “Glasa Podrinja“. Dokle će, videće se, a tu je da zaviri i između redova ukaže na ono što nije u redu, jer, kako neko reče “ Ni budućnost nije kao što je nekad bila“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa