Инфо

8. септембар 2011.8. сеп 2011.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ЈЕСЕН 011

Јесен 011. рекло би се ни по чему се не разликује од претходних. Спрема се огрев, зимница, ђаци крећу у школу... Додуше школовање почиње овог пута без штрајка просветара, што изазива чуђење како ученика тако и родитеља, јер по оној народној “Ко не плати на мосту, платиће на ћуприји“, мора се и ту мало таласати, негде ће их сачекати.
Ове јесени неће бити ни уобичајених војничких испраћаја јер од пролећа ове године нема служења војног рока у земљи Србији, наравно по одлуци наше земаљске владе. Е сад, нема више ни оних песама “Радо Србин иде у војнике“, ни поздрава и жеља на радио таласима, ни кафанских или подшаторских испраћаја па ни оних натписа на биоскопима или стадионима “Бесплатно за децу и војнике“. Сад је војска плаћена у земљи у којој већина народа не прима плату. Па се стога моле евентуални непријатељи да све то имају у виду.
Крај лета обележила је суша. И ништа нам није било. Пресушили смо раније.
Оним најмлађим ученицима наша земаљска власт дели бесплатне уџбенике. Када заврше све те силне школе, добиће и бесплатан посао.
А Срби у Црној Гори уче српски јер морају. Црногорци у Србији говоре црногорски, и ако не морају.
Ако је стари европски свет био ту код нас, како тврде они који су се неки дан окупили на древним римским ископинама, шта смо ми онда радили толике векове када тек сад треба да нас признају европејцима.
Сад кад видимо шта се дешава у појединим земљама на тамо блиском и даљем истоку, схватамо да је добро што смо ми то на време прегурали. Ако јесмо.
И ове јесени расправљаћемо о педерима, дизвинете гејевима. Спрема се парада у престоници земље. Ко о чему, к... о поштењу.
Шабац је некако, препознатљив ових дана. Радови на коловозу кренули су још од силаска са моста и прате путнике кроз већину важнијих улица. Неко је одлучио да све то раскопа истовремено и тиме провери већ уходану шабачку сналажљивост у проласку кроз град.
Додуше и то је у духу традиције, раскопане улице и до сада су обележавале септембар. А у септембру је у вароши због разноразних обавеза, догађаја и манифестација, бар толико људи колико у њему живи. Па што онда и да не копају, нека гости виде да овде има вредних људи.
Рубрика “Између редова“, ево, поново је међу словима “Гласа Подриња“. Докле ће, видеће се, а ту је да завири и између редова укаже на оно што није у реду, јер, како неко рече “ Ни будућност није као што је некад била“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa