8. septembar 2011.8. sep 2011.
DRUGI FESTIVAL MEDA I PČELARSTVA U ŠAPCU POD POKROVITELjSTVOM GRADA

ŠANSA U PČELARSTVU

Prošle subote na platou ispred stare robne kuće, u organizaciji pčelarskih udruženja i Direkcije za poljoprivredu, a pod pokroviteljstvom Grada održan Drugi festival meda i pčelarstva u Šapcu. Manifestacija okupila 37 izlagača iz Mačve, Pocerine, Posavotamnave, Azbukovice, Jablaničkog, Rasinskog i Šumadijskog okruga i Vojvodine. Najbrojniji su, ipak, bili pčelari šabačkog kraja i Mačvanskog okruga, koji uz pomoć subvencija ministarstva, u ovoj grani poljoprivrede vide razvojnu šansu
Milomir Isailović iz Metlića, odlučio se za bavljenje pčelarstvom pre četiri godine, proširio broj društava višestruko, a za plasman proizvoda kako kaže, nema problema uz pomoć Društva pčelara .
- Ranije sam se bavio stočarstvom, ali sam se preorjentisao na ovu granu. Počeo sam sa nekoliko a sada, posle četiri godine imam oko 80 društava. Trenutno se isplati baviti pčelarstvom, i nameravam da u tom poslu ostanem - kaže Isailović.
Upravo je animiranje mladih proizvođača jedan od najvažnijih ciljeva Festivala meda, a ovaj kraj ozbiljno pretenduje da postane centar pčelarstva u Srbiji. ““ U prilog tome govori brojnost izlagača koji su u Šabac došli iz cele Srbije.
- Tome je doprinela i činjenica da smo ozbiljno pristupili animiranju i ulaganju u mlade generacije pčelara a sve uz pomoć Direkcije za poljoprivredu i gradske uprave koja je blagonaklona u pružanju pomoći pčelarima ““ ističe Branimir Đuričić, predsednik šabačkog Društva pčelara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa