Berza

  • aero 880 ▼ -0,57%
  • amsopb 650 ▼ -5,80%
  • dinnpb 3.650 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.811 ▲ 3,84%
  • jmbn 7.100 ▲ 1,43%
  • niis 678 ▼ -0,29%
(8. septembar 2011.)
DRUGI FESTIVAL MEDA I PČELARSTVA U ŠAPCU POD POKROVITELjSTVOM GRADA

ŠANSA U PČELARSTVU

Prošle subote na platou ispred stare robne kuće, u organizaciji pčelarskih udruženja i Direkcije za poljoprivredu, a pod pokroviteljstvom Grada održan Drugi festival meda i pčelarstva u Šapcu. Manifestacija okupila 37 izlagača iz Mačve, Pocerine, Posavotamnave, Azbukovice, Jablaničkog, Rasinskog i Šumadijskog okruga i Vojvodine. Najbrojniji su, ipak, bili pčelari šabačkog kraja i Mačvanskog okruga, koji uz pomoć subvencija ministarstva, u ovoj grani poljoprivrede vide razvojnu šansu
Milomir Isailović iz Metlića, odlučio se za bavljenje pčelarstvom pre četiri godine, proširio broj društava višestruko, a za plasman proizvoda kako kaže, nema problema uz pomoć Društva pčelara .
- Ranije sam se bavio stočarstvom, ali sam se preorjentisao na ovu granu. Počeo sam sa nekoliko a sada, posle četiri godine imam oko 80 društava. Trenutno se isplati baviti pčelarstvom, i nameravam da u tom poslu ostanem - kaže Isailović.
Upravo je animiranje mladih proizvođača jedan od najvažnijih ciljeva Festivala meda, a ovaj kraj ozbiljno pretenduje da postane centar pčelarstva u Srbiji. ““ U prilog tome govori brojnost izlagača koji su u Šabac došli iz cele Srbije.
- Tome je doprinela i činjenica da smo ozbiljno pristupili animiranju i ulaganju u mlade generacije pčelara a sve uz pomoć Direkcije za poljoprivredu i gradske uprave koja je blagonaklona u pružanju pomoći pčelarima ““ ističe Branimir Đuričić, predsednik šabačkog Društva pčelara.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa