8. septembar 2011.8. sep 2011.
ZA „GLAS PODRINjA“ GOVORI MILAN DRAŽIĆ, POMOĆNIK PREDSEDNIKA OPŠTINE BOGATIĆ

KANALIZACIJA U PRIORITETU

Rok za završetak radova u Prvoj fazi izgradnje fiskulturne sale je 21. oktobar, ove godine, a odmah kreće postupak javne nabavke za drugu fazu, ove vredne investicije. Tender za glavnu crpnu stanicu kanalizacije. “Šminkanje“ prve zone varošice, pri kraju. Asfaltirano 15 kilometara puteva, a na poljske izvučeno 3.500 kubika šljunka. Bolji uslovi za investitore. Opština pomaže razvoj kulture i sporta
Opštinsko rukovodstvo u Bogatiću smelo je pristupilo uređenju prostora, u prvoj zoni varoši. Koji su poslovi za Vas najznačajniji?
-U toku je postavljanje posebnih betonskih ploča za nove trotoare i uređenje zelenih površina. Radi se i novi park ispred osnovne škole, a sve za lepši i bolji Bogatić. U parku ispred škole uradićemo i česmu za vodu, a svi ovi radovi trebalo bi da budu gotovi do kraja oktobra ove godine.
Izdvojio bih i asfaltiranje seoskih lokalnih puteva u mesnim zajednicama: Mačvanski Metković, Crna Bara, Klenje, Glogovac, Uzveće i Badovinci, ukupne dužine 15 kilometara. Naša Direkcija za puteve pomogla je i rekonstrukciju puta Badovinci-Salaš Crnobarski.
Na nekategorisane puteve u devet mesnih zajednica izvučeno je 3.500 kubika šljunka. Za asfaltiranje je utrošeno 62 miliona dinara, dok će uređenje prve zone Bogatića koštati oko 25 miliona dinara.
Veliki broj građana s nestrpljenjem očekuju stavljanje u funkciju kanalizacione mreže. Šta se na tom planu preduzima?
-U toku je pribavljanje tendera za postupak javne nabavke i izvođenje radova na glavnoj crpnoj stanici kanalizacije u Bogatiću. Ukupna vrednost radova je 32. miliona dinara, a struktura učešća je 80 odsto Republička direkcija za vode, prema 20 odsto opštinskih sredstava. Radovi su planirani za početak oktobra, a rok završetka je 60. radnih dana. Potom se mogu priključivati korisnici na glavni kolektor, koji je već urađen.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa