Инфо

8. септембар 2011.8. сеп 2011.
ЗА „ГЛАС ПОДРИЊА“ ГОВОРИ МИЛАН ДРАЖИЋ, ПОМОЋНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

КАНАЛИЗАЦИЈА У ПРИОРИТЕТУ

Рок за завршетак радова у Првој фази изградње фискултурне сале је 21. октобар, ове године, а одмах креће поступак јавне набавке за другу фазу, ове вредне инвестиције. Тендер за главну црпну станицу канализације. “Шминкање“ прве зоне варошице, при крају. Асфалтирано 15 километара путева, а на пољске извучено 3.500 кубика шљунка. Бољи услови за инвеститоре. Општина помаже развој културе и спорта
Општинско руководство у Богатићу смело је приступило уређењу простора, у првој зони вароши. Који су послови за Вас најзначајнији?
-У току је постављање посебних бетонских плоча за нове тротоаре и уређење зелених површина. Ради се и нови парк испред основне школе, а све за лепши и бољи Богатић. У парку испред школе урадићемо и чесму за воду, а сви ови радови требало би да буду готови до краја октобра ове године.
Издвојио бих и асфалтирање сеоских локалних путева у месним заједницама: Мачвански Метковић, Црна Бара, Клење, Глоговац, Узвеће и Бадовинци, укупне дужине 15 километара. Наша Дирекција за путеве помогла је и реконструкцију пута Бадовинци-Салаш Црнобарски.
На некатегорисане путеве у девет месних заједница извучено је 3.500 кубика шљунка. За асфалтирање је утрошено 62 милиона динара, док ће уређење прве зоне Богатића коштати око 25 милиона динара.
Велики број грађана с нестрпљењем очекују стављање у функцију канализационе мреже. Шта се на том плану предузима?
-У току је прибављање тендера за поступак јавне набавке и извођење радова на главној црпној станици канализације у Богатићу. Укупна вредност радова је 32. милиона динара, а структура учешћа је 80 одсто Републичка дирекција за воде, према 20 одсто општинских средстава. Радови су планирани за почетак октобра, а рок завршетка је 60. радних дана. Потом се могу прикључивати корисници на главни колектор, који је већ урађен.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa