15. septembar 2011.15. sep 2011.
TEKVONDO: ŠAPČANIN U KUĆI SLAVNIH

DEDIĆ MEĐU VELIKANIMA

Izvršni direktor Tekvondo kuće slavnih potvrdili su izbor Šapčanina Jovana Dedića, kao priznanje za izuzetna dostignuća u kategoriji životno delo sa svim počastima, pravima i privilegijama. Potpis Izvršnog direktora Džerarda Robinsa uveo je Dedića u kuću velikana. To je po dopisu našem listu najznačanije priznanje na našim prostorima.
- Ovaj proces trajao je oko šest meseci, a započeo je predlogom direktora kuće slavnih u Evropi. Potom sam dokumentaciju poslao u Ameriku, uz brojna dodatna dokumenta i pitanja da bih dobio pismo da sam u kući slavnih, u izuzetnoj godini u kojoj je dodeljena u Koreji mestu rođenja Tekvondoa, blista Dedić.
Ceremonija je održana 25. avgusta, napominjući da su bitni bili, da je osnivač sporta, višestruki nacionalni šampion u teškoj kategoriji, ovlašćeni ispitivač tekvondo federacije. Podsećao se Dedić da je daleke 1978. godine postao član, kasnije i takmičar kluba “Jugoturbina“ u Karlovcu, 1984. osnovao klub “Zanatlija“ u Šapcu 1985. osnovao Tekvondo Savez Srbije, 1990. organizator zadnjeg prvenstva SFRJ, 1991. doveo Park So Nama na prvi seminar u Šapcu, 1992. izabran za selektora muške reprezentacije. U nizu zavređenih počasti, sledi put u Australiju gde radi kao profesionalni trener, postavljanje za državnog trenera Viktorije, lični trener Karolajn Bertasek Australijske Olimpijske pobednice, trener reprezentacije Australije na otvorenom prvenstvu Koreje te nacionalno sportsko priznanje 2007. za doprinos sportu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa