29. april 2021.29. apr 2021.
adut šapčana: s. vuksanović

adut šapčana: s. vuksanović

VATERPOLO: PLEJ OF

STARTOVALO NAJVAŽNIJE

Vojvodina sinoć ugostila Šabac. U sredu narednu revanš. Šapčani favoriti pred dvomeč. Druga polusezona uspešnija od prve, uspon forme u pravo vreme. Radnički čeka u polufinalu boljeg iz dvomeča
Šabački vaterpolisti su ligaški deo sezone okončali u velikom stilu i nadamo se svi, najavili jednako uspešan plej of. Kada znamo da je sinoć odigran prvi meč četvrtfinala plej ofa, deplasirano je govoriti o ligaškom delu, pod pritiskom vremena, već arhiviranom, ipak, nastup Šapčana zaslužuje pohvale u deset odigranih mečeva tokom 2021.

Samo jednom su šampioni Srbije poraženi tokom polusezone i to na startu, od trenutno najbolje ekipe, lidera, pobednika Regionalne lige, Radničkog, a potom je usledio niz od osam mečeva bez poraza i samo jednim remijem, nerešenim ishodom protiv Zvezde gde je Šabac bio bliži trijumfu. Odlično odgran meč protiv sjajnog Novog Beograda na kraju, nadamo se da je ukazao na još bolje igre u plej ofu. Tri poraza tokom jeseni su boleli, jer su pretrpljeni u utakmicama gde protivnik nije bio bolji, sada je Radnički zasluženo pobedio, dok su Zvezda i Novi Beograd nadigrani, uz potvrdu kvaliteta protiv Vojvodine i Partizana.

Novi Beograd – Šabac 4:7 (1:3, 0:1, 1:0, 2:3)
Bazen „ Vlaho Bata Orlić“. Sudije:Raković i Virjević. Isključenja: Novi Beograd 13, Šabac 8. Peterci: Novi Beograd 2 (1), Šabac 4 (3).
N. BEOGRAD: Rističević, Bursać, Tomić, Bursać, Ćuk 1, Radulović, Gogov 2, Gardašević, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov, Drašković, Vlahović, Martinović.
ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković 2, Repanović, Savković, Ilić, Vučinić 2, Tonković, Janković 1, Vuksanović, Stojanović 1, Velkić, Vukadinović, Ćetković 1.


Četvrta pozicija ima dobre i loše strane. Fakat je da je Partizan bolji od Vojvodine i zato su Novosađani lakši rival, međutim pobednik dvomeča će morati na Radnički, bez prednosti domaćeg terena. Bilo kako bilo, Šabac je četvrti, svakako favorit protiv Vojvodine, međutim, neophodno je da prvo njih eliminišu, a potom da pripremaju taktiku da iznenade Radnički.

Ne znamo ishod meča u Novom Sadu, nadamo se da je povoljan i da bi revanš mogao biti formalnost. Ipak, zanemariti neke značajne kvalitete Novog sada, iskusne pojedince, neke poznate i šabačkoj publici, moglo bi biti kobno. Ukoliko je pristup prvotimaca bio jednak onom iz regularnog dela u duelima sa Vojvodinom, ne sumnjamo da je polufinale već tu, samo ga treba „overiti“ na Gradskom bazenu. Kako nezgodan može biti relaksiran pristup, zna Novi Beograd koga su Novosađani pobedili u Novom Sadu. Iskusan, dugoogdišnji trener, Darko Bilić, selektirao je dobar tim kombinovan od iskusnih i mladih.

Plej of sistem
Plej of mečevi su startovali sinoć, a revanši slede posle praznika, petog maja. U ovoj fati reč je o dvomeču, a od naredne plej of runde slede dueli na dva dobijena meča, 12, 15. i ako usledi majstorica, termin za nju je 19. maja. Finale je takođe predviđeno na dva dobijena meča krajem maja i početkom juna. Parovi četvrtinala su: Radničќi (KG) – Nais, Novi Beograd – Zemun, C. Zvezda – Partizan i Šabac – Vojvodina.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa